Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti YSK temsilcisi Malkoç: ‘Seçim için makul tarih 25 Ekim veya 1 Kasım'

        Fevzi ÇAKIR / HABERTÜRK

        Koalisyon arayışları sonuçsuz kalınca, olası erken seçim için tarihler konuşulmaya başlandı. AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Şeref Malkoç, seçim tarihi için 5 alternatif olduğunu belirterek, “Makul tarih 25 Ekim veya 1 Kasım” dedi. HABERTÜRK’e konuşan Malkoç, olası erken seçimle ilgili şu mesajları verdi:

        SIKINTI YOK: YSK, 1950’den beri Türkiye’deki seçimleri çok düzgün bir şekilde gerçekleştiriyor. Bu konudaki uygulamaları, dünyaya örnek teşkil edecek düzeye ulaştı. Her kurumda olabileceği gibi YSK’nın da birtakım eksiklikleri olabilir. Ama bugüne kadar yapılan onlarca seçimin üstesinden geldi. Bunun da üstesinden gelecektir.

        SÜRE KISALTMA: Örneğin Cumhurbaşkanlığı seçimini YSK 45 günde tamamladı. Genel seçimleri 45-50-60 günde yapabilir.

        SEÇİM TARİHLERİ: YSK’da alternatif tarihler masaya yatırıldı. YSK buna, orada bulunan siyasi partilerin temsilcilerini de dinleyerek karar verecek. Ama çok sıkışıldığında YSK, Ekim 18’de de, Ekim 25’te de, 1 Kasım’da da, 8 Kasım’da da, 15 Kasım’da da bu seçimi yapabilecek durumda. Bunlar alternatif tarihler ama bunlardan makul olan nedir? Programın çok da sıkıştırılmaması gerekir. Çünkü bazı partilerin önseçimleri var, seçmen listeleri askıya çıkacak bunlara itirazlar falan olacak. Bu nedenle makul sürede yapmak gerek seçimi. YSK, 60 günde yapabilir seçimi. Makul tarih benim kanaatimce 25 Ekim veya 1 Kasım. Çünkü kasım ayının ilerki günlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kar etkili oluyor. 30 Mart seçimlerinde bu yerlere seçim malzemelerinin ulaştırılması için helikopter kullanıldı.

        YURTDIŞI: Yurtdışında 2 milyon 800 bin seçmenimiz var. Bunların 1 milyonu oy kullandı 7 Haziran’da, bu muazzam bir rakam. Yurtdışında bir sıkıntı olacağı kanaatinde değilim.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa