Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mutlu Kaya, iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        İddianamede Kaya'nın ablasının evinde bulunduğu sırada başından vurularak yaralandığı hatırlatılarak, olaya ilişkin Kaya'nın kardeşi Hakan Kaya'nın ifadesine yer verildi.

        Hakan Kaya, ifadesinde olay günü arkadaşıyla ders çalışmak için ablası Dilek Zengin'in evine gittiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Mutlu İstanbul'da vereceği konser için şarkı seçiyordu. Yaklaşık 2 saat sonra yemek ve tatlı almak için Mutlu ve arkadaşımla çıkıp yürüdük. Bu sırada şüpheli Veysi Ercan, önümüzü keserek korna çalmaya başladı. Ablam, 'Geri zekalı ne yapıyorsun, önümüzü neden kesiyorsun, sen kimsin, defol git' dedi. Bu sırada Veysi Ercan, 'Arabaya binin. Sizi gideceğiniz yere ben götüreceğim' şeklinde cevap verdi. Ablam da 'Tatsızlık çıkmasın' dediği için arabaya bindik. Bir lokantaya gelerek yemek ve tatlı aldık. Ablam ve Veysi ise arabada kalıp konuştu. Sonra tekrar araca bindik. Veysi bizi ablam Dilek'in evine getirdi."

        "VEYSİ DİYE BAĞIRMA SESİ DUYDUM"

        Eve geldikten sonra Mutlu'nun telefonla oynadığını anlatan Kaya, saat 03.00 sıralarında Mutlu'nun, "Veysi" diye bağırma sesini duyduğunu kaydetti.

        Kapı önünde 3-4 el silah sesi geldiğini iddia eden Kaya, "Kapıya gittiğimde Mutlu kapının önünde kanlar içinde yatıyordu. Dışarı baktığımda Veysi Ercan'ın elinde koyu renkli bir tabanca gördüm. Yüz yüze gelince arabaya yöneldi ve araç uzaklaştı. Veysi yaklaşık 2 yıldır ablamı rahatsız ediyordu. Onunla evlenmek istiyordu. Ancak ablam kabul etmiyordu" ifadelerini kullandı.

        İddianamede, olay sırasında evde bulunan Kaya'nın kardeşinin arkadaşı Halit Yalçın'ın da tanık olarak ifadesine yer verildi.

        İfadesinde, Mutlu'nun, kendisinin telefonuyla birisini aradığını anlatan Yalçın, cevap verilmemesi üzerine aynı numaraya mesaj atmasını istediğini belirtti.

        "Ben Mutlu cevap ver dengesiz" şeklinde mesaj yazdırdıktan sonra göndermesini istediğini ifade eden Yalçın, dışarı çıktıklarında, Veysi Ercan'ın otomobille hızla yanlarında durduğu için Mutlu Kaya'nın tepki gösterdiği ancak daha sonra herhangi bir tartışma yaşanmadığını, lokantadan yemek aldıktan sonra eve döndüklerini anlattı.

        İfadesinde, yemek yedikleri sırada Mutlu'nun kardeşine seslenerek, 'Veysi beni dışarı çağırıyor. Gitmeyeceğim ve affetmeyeceğim. Burnu sürtsün' dediğini aktaran Halit Yalçın, odada ders çalışırken iki el silah ve cam kırılma sesi geldiğini, bunun üzerine Mutlu'nun kardeşi Hakan Kaya ile dışarı çıktığını ve Mutlu'yu yerde gördüğünü söyledi.

        "KIZI KAÇIRACAĞIM, BENİMLE GELİYOR MUSUN?"

        İddianamede yer verilen, Veysi Ercan'ın arkadaşı Celil Çiftçi de olay akşamı görüştüğü Veysi Ercan'ın kendisine "Kızı kaçıracağım, benimle geliyor musun?" şeklinde teklifte bulunduğunu kaydetti.

        Bu teklifi kabul etmeyerek, 'Hayır bu tür işlere karışmam, başımı yakamam' şeklinde reddettiğini anlatan Çiftçi, ifadesinde şunları aktardı:

        "Veysi Ercan, araçtan inip, Diyarbakır'a gitmemi istedi. Ben kendisini ikna etmeye çalıştım ama başaramadım. Üzerinde silah olduğunu ve polislerin geldiğini söyleyince panikleyerek araçtan indim."

        - Olay yerinde 2 boş kovan ve 2 dolu fişek bulundu

        İddianamede olay yerinde yapılan inceleme sonucunda 2 boş kovan ve 2 dolu fişek bulunduğu kaydedildi.

        Mutlu'nun yaralandığı noktada olaydan sonra yapılan keşifte elde edilen delillere göre sokak içerisinden evin içine bakıldığında içeride bulunan kişinin konumunun net olarak göründüğü vurgulandı.

        Olay yerinde ele geçirilen boş kovanların 7.65 milimetre çapında bir tabancadan atıldığının tespit edildiği, olay yerinde bulunan dolu 2 fişeğin kapsüllerinin üzerinde ise ateşleme iğnesi darbe izinin bulunduğunun anlaşıldığı ifade edildi.

        Bulunan dolu fişeklerin Mutlu Kaya'yı vuran silahtan çıktığı ve muhtemelen tetik çekildikten sonra ateşlenmediği için doldur-boşalt yapılarak yere atıldığı bilgisine yer verilen iddianamede olay yerinde bulunan 2 dolu fişeğin olay yerindeki boş kovanlarla aynı silahtan atıldığının tespit edildiği ifade edildi.

        İddianamede şüpheli Veysi Ercan hakkında, "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

        Yargılama 8 Ekim'de başlanacak.

        Mutlu Kaya, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi evinde prova yaparken 18 Mayıs Pazartesi gecesi başından silahla vurularak ağır yaralanmış, olayla ilgili Kaya'nın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi Ercan, tutuklanmıştı.

        Ağır yaralanan Kaya, Diyarbakır'da Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine sevk edilmişti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa