Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yaralı askerlerin aileleri GATA'ya akın etti

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edilen yaralı asker yakınları, hastaneye akın etti. Göbeğinden aldığı kurşun sonucu yaralanan Jandarma Er Vahdettin Karacadağ'ın yakınları, Karacadağ'ın durumunun iyi olduğunu belirterek, "Yanında 9 tane el bombası varmış hepsini atmış, bir iki saat çatıştıktan sonra mermisinin bitmiş. Mermi alıp geldiği sırada tam mevziiye gireceği sırada göbeğinden vurulmuş" dedi.

        VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğünü'nün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe'deki unsurlarına karşı dün öğleden sonra bölücü terör örgütü tarafından Irak'ın kuzeyinde bulunan ağır silahların da desteğiyle saldırı girişiminde bulunulmuş, akşam karanlığına kadar devam eden çatışmalar sonucunda 1 astsubay, 6 uzman erbaş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştu. Çıkan çatışmada yaralanan askerler askeri ambulanslarla GATA'ya sevk edildi.

        Akşam saatlerinde amcasının oğlu Jandarma Er Vahdettin Karacadağ'ın çıkan çatışmada yaralandığını duyan Ferit Şeyhan ve yakınları, yaralı asker ile görüşmek üzere GATA'ya geldi.

        Yaralı asker Karacadağ ile görüşen Şeyhan, yaralı asker Karacadağ'ın durumunun iyi olduğunu belirtti. Çıkan çatışmayı Karacadağ'ın kendisine anlattığını belirten Şeyhan, "Dün öğle saatlerinde yatıyormuş. Birden silah sesleri gelmeye başlamış. Silah seslerinin gelmesinin ardından apar topar çıkıp mevzilere girmişler. Teröristlerle karakolun dört bin yanını sarmış ve çatışmaya girmişler. Yanında 9 tane el bombası varmış. Bunların hepsini atmış" dedi. Teröristlerle yoğun bir şekilde çatışmaya girdiklerini ancak mermisinin bittiğini anlattığını belirten Şeyhan, "Yoğun bir şekilde çatışmaya girmişler. Mermileri azalmış, yanın da komutanı da varmış. Mermi almaya gittim. Mermileri alıp gelmiş ancak mevziiye girerken göbeğinden vurulmuş" dedi.

        Teröristlerin başlarına bela olduklarını ve terörden kurtulmak için Diyarbakır'dan Ankara'nın Kızılcahamam İlçesine geldiklerini belirten Şeyhan, "Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'nde çalışıyorum. Haberi alır almaz apar topar hastaneye geldik. Kendisini gördük Allah'a Şükür iyi durumda. Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah herkese sabır versin. Yani bu teröristler bizim başımıza bela oldu. Diyarbakır'dan buraya kadar geldik, yine onların acısını çekiyoruz. Yani olmaması gerekiyor bu" dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa