Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gül, Talabani ile görüştü

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile bir telefon görüşmesi yaparak, Şemdinli'deki hain saldırının Türk topraklarına karşı bir saldırı olduğunu vurguladı ve Irak hükümetinin gerekli tedbirleri derhal alması beklentisini iletti.

        Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Gül'ü telefonla aradığı bildirildi.

        Açıklamaya göre Talabani, Hakkari'de düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi ve bayram ertesinde yapılan bu terör saldırısının hem Türklere hem Kürtlere, tüm Irak halkına ve dini değerlere yönelik bir suç olduğunu belirtti.

        Talabani, ayrıca Üçlü Güvenlik Komitesinin derhal toplanmasını önerdi.

        Cumhurbaşkanı Gül ise ''haince terör eyleminin Türk topraklarına karşı bir saldırı ve uluslararası bir terör eylemi'' olduğuna işaret ederek, Irak Hükümetinin gerekli tedbirleri derhal alması beklentisini iletti.

        Gül, ''Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerde başlatılan yeni olumlu atmosferi zehirlemek isteyen teröristlere izin verilmemesi gerektiğini'' de vurguladı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa