Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Çelik'in önerisi

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Üç beş aylık askerlerle nasıl olduğunu hepimiz görüyoruz. Bu iş profesyonel şekilde nasıl olacaksa bu sürece girmemiz gerekiyor." dedi.

        AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı'nın 3. olağan kongresine katılan Faruk Çelik, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu, 20 askerin yaralandığı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bayram sevincini yaşadığımız bu günlerde, 15 Mehmetçiğimizi şehit ederek bu bayram sevincini millete zehir edenleri, sevincimizi üzüntüye dönüştürenleri Allah'a havale etmekle en doğru şeyi yapmış oluruz. Sözün bittiği, bir şeyleri ifade etmekte zorlandığımız anları bu bayram gününde bu millete yaşatanları Allah kahretsin. Bunlar insanlıktan nasibini almamışlar, bunlarda insanlığın i'si bile kalmamış. Bu bayram gününde analar, babalar yanıp tutuşuyor. Öldürdüğünüz Ahmet'ler, Mehmet'ler, Hasan'lar, Hüseyin'ler, feryatları göğe erişen Ayşe'ler, Fatma'lar kimdir? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor. Akılla, insanlıkla bağdaşmayan bu yürüyüşünüze ne kadar dur diyeceksiniz? Aklınızı, beyninizi birilerine mi sattınız? Kimin uşaklığını yapıyorsunuz? Necisiniz, ne istersiniz, kimsiniz, sünnetsiz misiniz?" ifadesini kullandı.

        Bu menfur olayın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tezkere konusunun görüşüldüğü günlerde cereyan etmesinin çok anlamlı olduğuna işaret eden Bakan Çelik, "Bu konu siyaset, particilik olayı değildir. 80'lerde neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bakanlar Kurulu üyesi olarak, bu konuları yakından takip ediyoruz, Bu konu üzerine siyaseten her şey seferber edilmiştir. Öncelik istihbarattı. Bunun için de sıkı bir diplomasi gerekiyordu. İstihbarat için neler yapılması gerekiyorsa, gerekli hamleler yapıldı. Şimdi oturup, nerede ne eksiklik var, nerede yanlışlık yapıldı, bunu ortaya çıkarmalıyız. Mutlak suretle bayramı bu millete zehir edenlere karşı yapılması gerekenler acil olarak yapılacaktır. O şehitlerimizin aileleri gibi bizlerinde yüreği yanıyor ama hissi davranmamalıyız. Nerede eksiklik varsa o konunun üzerine parmak basmalıyız." diye konuştu.

        Çelik, şunları söyledi: "Onların dilinden anlayan, onları kendi inlerinde keklik gibi avlayan bir yapı mutlaka oluşturulmalıdır. 3-5 aylık askerlerle ne kadar olduğunu gördük. Geliyor denildiği zaman hainlerin kaçacak delik arayacakları bir yapı oluşturulmalıdır. Geçmişte Özel Harekat timleri vardı. O coğrafyada yetişen profesyonel timlerin derhal devreye girmesi lazımdır. Profesyonel şekilde nasıl olacaksa bu sürece biran önce girmemiz gerekiyor. Katilleri nasıl havadan kendi inlerinde vuruyorsak, karadan da yok edecek profesyonel bir yapıya geçmemiz kaçınılmazdır. Hainler şunu kesinlikle bilsinler ki, şu şehitlerimiz kanları yerde kalmayacak, onlara bunun hesabını soracağız. Er ya da geç bu hainlerin kökü kazınacaktır."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa