Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Melih Gökçek'e hodri meydan

        Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, belediye ile ilgili rüşvet iddialarına “Alnımız açık, vicdanımız temiz” yanıtını verdi. Eryılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e seslenerek, “Bağımsız ve ortak bir komisyon kuralım. Bu komisyon ikimizin, ailelerimiz dahil, malvarlığını araştırsın ve bütün gerçekler ortaya çıksın” dedi.

        Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Çankaya Belediyesi’ne ilişkin rüşvet iddialarına cevap verdi. Eryılmaz, her şeyin gün yüzüne çıkacağını söyleyerek “Gökçek’e sesleniyorum. Bağımsız ve ortak bir komisyon kuralım. Bu komisyon ikimizin, ailelerimiz dahil, malvarlığını araştırsın ve bütün gerçekler ortaya çıksın” dedi. AKP’nin tüm yöneticileri ve belediye başkanları ısrarla ve inatla mal varlıklarını açıklamaktan kaçındıklarını savunan Eryılmaz, “Son olarak sayın Başbakan’ın sayın Deniz Baykal’ın televizyon ekranlarında malvarlıklarını açıklama davetini reddetmesi bu konudaki kuşku ve endişeleri derinleştirmektedir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de mal varlığına ilişkin kuşkuları giderememiş olduğunu ifade eden Eryılmaz, “Melih Gökçek’e bir fırsat daha vermek istiyorum. İkimizin ortak belirleyeceği bir komisyon ailelerimizi de kapsayan çok detaylı bir araştırma yapsın. Araştırmanın sonuçları kamuoyuna açıklansın ve bizler çıkacak bu sonucun gereği neyse onu gerçekleştirelim. Sayın Gökçek herkese hodri meydan diyecek cesareti gösterdiğine göre bu teklifi de kabul etmelidir” diye konuştu. Eryılmaz şunları söyledi:

        “Çankaya hakkında yapılan yayınlar bizim göstermiş olduğumuz performans nedeniyledir. Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin güveni, büyük özveriyle gece gündüz çalışarak ortaya koyduğumuz hizmetlerin Çankayalılar tarafından birebir değerlendirilmesi için yürüttüğümüz bu çalışma AKP ve O’nun Ankara’daki Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i paniğe sürüklemektedir. Biz, belediyemizin her kuruşunu gözümüz gibi koruyarak pek çok büyük firma ile işbirliği halinde kurduğumuz Çankaya Gıda Bankası’nda yoksul yurttaşlarımızı rencide etmeden ayda 250 YTL’lik yardım yaparken, Gökçek halkın emanet ettiği belediye bütçesi ile yandaşlarına gıda yardımı adı altında destek vermektedir. Belediyecilik anlayışımız gereği yaptığımız bu yardım ve diğeri arasındaki dağlar misali fark şimdi yurttaşlarımız tarafından çok daha iyi anlaşılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi’nin ayyuka çıkan usulsüzlükleri adeta 5. kol vazifesi yapan yandaş medyalar tarafından örtülürken, Vakit Gazetesi’nin kasıtlı olarak üst üste iki gün manşet yapması üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı yetkililerinin Çankaya Belediyesi’ne yönelmesi hem gülünç, hem de düşündürücüdür. Ancak, Başbakan ve O’nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ellerini ovuşturarak izledikleri Çankaya Belediyesi üzerine oynanan oyunlar geri tepmiştir. Onların bütün hesaplarını Çankaya’da bozmayı bilen bizler, çalışmalarımızı anlatarak yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse, hiçbir oyun, hile Çankaya’daki temiz hizmet anlayışımızı bozamaz, bizi hizmet yürüyüşümüzden alıkoyamaz.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa