Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar 'Güçlü kadınlar daha çok izleniyor'

        Antalya Büyükşehir belediyesi tarafından bu yıl 55'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında sinema filmlerinden televizyon dizilerine uzanan bir perspektifte ‘Kadın' teması ele alındı. ‘Sinema Filmlerinden Televizyon Dizilerine Kadının Yükselişi' konulu panel, yapımcı Fatih Aksoy, oyuncu Hazal Kaya ile oyuncu Özge Özpirinççi'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

        Son 5 yılda güçlü kadınların yer aldığı dizilerin daha çok izlediğini söyleyen Fatih Aksoy "Her türlü kötü muameleye katlanan kadınların olduğu bir dönem vardı dizilerde. Korunmaya muhtaç, kocasının dizinin dibinde oturan... Bu karakterleri yaratan daha çok erkek senaristlerdi. Şimdi o dönem yerine bütün dünyayla mücadele edebilen, hayatı tek başına sırtlayabilen, sadece kendini değil çocuklarını, kardeşlerini de ayakta tutan kadınların hikayesini anlatıyoruz. Bunu yazan da kadın senaristler... İyi kadın yazarların sektöre girmesi kadın hikâyelerinin daha iyi anlatılmasını ve dizilerin daha çok izlenmesini sağladı. Kadınları erkeklere oranla çok daha yaratıcı ve çok daha zeki buluyorum. Güçlü kadınlarla birlikte yaşamak da onlarla çalışmak da çok güzel" diye konuştu.

        Kadın senaristlerin kadın karakterleri yazmayı yeni öğrendiğini ifade eden Hazal Kaya, eskiden kadınların sahip olduğu gücün farkında olmadığını bugünse kendine değer vermeyi öğrenmeye başladığını, toplumun dayatmalarını kabul etmediğini, bunun da dizilerdeki hikâyelere yansıdığını söyledi. Yolda yürürken bir kağıt toplayıcısı bana ‘Yürü kızım arkandayım, o adamı da boşa' dedi. İnanamadım. Buna sebep olan hangi enerjiyse şükürlerimizi sunuyorum. Kadın senaristler yeni yeni kadın karakterleri yazmayı öğreniyor" dedi.

        Özge Özpirinççi, dünyadaki feminizm ve eşitlik kavramlarının Türk dizilerini de etkilediğini söyledi. ABD'li oyuncu Benedict Cumberbatch'in ‘Kadın başrol oyuncusuyla aynı ücreti almayacaksam bu filmde oynamıyorum' dediğini söyleyen Özpirinççi görüşlerini "Bir erkeğin bize bu şekilde destek olması, 2 - 3 kadınınla ilgili farkındalık yaratmaktan çok daha değerli. Tek istediğimiz eşitlik. Kadınlar artık korkmadan konuşabiliyor" diye konuştu.

        Dizilerde kadın ver erkek oyuncuların aldığı ücretlerin sorulması üzerine ise Fatih Aksoy, yapımcısı olduğu dizilerde kadınlar, erkeklerden daha çok alıyor' dedi. Bunu üzerine salonda kahkahalar yükseldi. Aksoy'un bu açıklamasını Özge Özpirinççi "Hak ediyorsak sorun yok", Hazal Kaya ise "Kesenize bereket Fatih Bey" sözleriyle yorumladı.

        AĞLATAN DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

        Panelin sonunda 28 yaşına giren güzel oyuncu Hazal Kaya'ya sürpriz bir doğum günü düzenlendi. Hazal Kapa sürpriz pasta ve Antalyalıların ‘İyi ki doğdun Hazal, iyi ki varsın' dileklerinin yer aldığı video karşısında mutluluktan ağladı.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa