Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Giresun’da teröristlerle sıcak temas: 1 asker şehit

        Giresun’un Doğankent ilçesi kırsalında süren operasyonlar sonucu bu gece saatlerinde bir askerşehit düştü.

        Giresun'un Doğankent ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yürüten birlikteki Jandarma Uzman Çavuş Recep Öncebe (24), ormanlık alan içerisinde terörist sanılarak zırhlı araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Öncebe, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehit Uzman Çavuş Öncebe'nin şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından Araban'ın Emir Haydar Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi.

        15 Temmuz'da, Kırmızı Kategori'de yer alan PKK'lı terörist, 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan'ın öldürüldüğü çatışmanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede sürdürülen operasyonlarda temas sağlanmıştı.

        REKLAM

        Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi kırsalında önceki akşam güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristlerce girilen, gece yarısına kadar devam çatışmanın yaşandığı bölgede, arazi arama- tarama faaliyeti başlatıldı. ATAK ve Kobra taarruz helikopterleri ile havadan desteklenen operasyonda, kan izlerinden 5-6 kişilik grup halinde olduğu tahmin edilen PKK'lı teröristler aranıyor.

        ŞEHİT DÜŞTÜ

        Terör örgütü PKK'ya yönelik Giresun kırsalında yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Recep Öncebe'nin şehadet haberi, Gaziantep'in Araban ilçesindeki ailesini yasa boğdu.

        Çocuklarının şehadet haberini alınca fenalaşan baba Hacı Hüseyin ile anne Nermin Öncebe'ye sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Türk bayrağı asılan şehidin ailesinin evine de mahalle sakinleri gelerek taziyelerini iletmeye başladı. 4 çocuklu ailenin en büyüğü olan Uzman Çavuş Recep Öncebe, cenazesinin Gaziantep'e getirilmesinin ardından ikindi vakti düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa