Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi ve Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi Desteği (HİSER) kapsamında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ekonomi Bakanlığı’na sunulan ve kabul edilen “Mavi ile Yeşil’i Keşfetmeye Giresun’dan Başla” Projesinin bilgilendirme toplantısı Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

        Projenin sunumu Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Murat Aladağ tarafından gerçekleştirildi.

        Proje hakkında teknik ayrıntıları vurgulayan Murat Aladağ, “Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 16 otel, 16 restorankafe ve 5 seyahat acentesi toplam 37 adet proje ortağının yer aldığı ve 3 yıl sürecek projenin amacı; Giresun’da yerleşik turizm sektörü mal ve hizmet sağlayıcılarının uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesi, hizmet gelirlerinin artırılması, dış pazarlara açılması, istihdamın arttırılması ve markalaşmasının desteklenmesidir. Proje kapsamında; firmaların ihtiyaç analizleri ortaya çıkarılarak bir yol haritası belirlenecek ve gerekli görülen eğitimdanışmanlık hizmetleri, yurtiçiyurtdışı tanıtım destekleri ve istihdam ihtiyaçları ortaya çıkartılmış olacaktır” dedi.

        Proje ile ilgili tanıtım toplantısında konuşan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, HİSER Döviz kazandırıcı Hizmet sektörünün desteklenmesi ve rekabet gücünün artırılmasına yönelik olduğunu söyledi.

        “3 Yıl sürecek olan bu Proje ile Giresun’un Turizm hizmet kalitesini artırmak, ilimizin tanıtılmasını sağlamak, sektörün yerli ve yabancı pazarlara açılmasına vesile olmaktır” diyen Çakırmelikoğlu, ”Mavi ile yeşili keşfetmeye Giresun’dan başla” projemizin Bulancak TSO üyeler ininde içinde olduğu 37 paydaşı bulunmaktadır. Bunların 16’sı Otel, 16’sı Restoran ve Cafe, 5’i seyahat acentelerinden oluşmaktadır. Öncelikli olarak, HİSER projesi paydaşlarımızın, ihtiyaç analizlerinin çıkartmak üzere, Profesyonel bir firmadan danışmanlık alarak, yol haritamızı belirleyeceğiz. Ayrı ayrı her paydaşın ihtiyaç analizlerine göre, eğitim ve danışmanlık, yurt içi ve yurt dışı faaliyet destekleri belirlendikten sonra, Oluşacak olan maliyetlerin yüzde 75’i HİSER projesi, yüzde 25’i katılımcı paydaşlarımız tarafından karşılanacaktır” diye konuştu.

        Giresun'un bugün en büyük ekonomik girdisini, fındık mahsulünden sağlamakta olduğunu vurgulayan Çakırmelikoğlu, her zaman fındığa bir alternatif arandığını geçmişte olduğu gibi bugün de turizm sektörü iyi yönetilir ise gelecekte fındığın en büyük alternatifi olacağını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa