Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hz. Yuşa’nın 17 metrelik türbesinden sonra Türkiye’de en uzun ikinci türbe olan Giresun’daki Derviş Ali Baba türbesi ziyaretçi akınına uğruyor.

        Giresun’un Çamoluk ilçesi Yuvacık Mahallesi’nde bulunan 12 metrelik Derviş Ali Baba türbesi, civar illerden de gelenler tarafından ziyaret ediliyor. Türbenin bulunduğu Yuvacık Mahallesi'ndeki caminin imamı Sezai Topal, “Yol kenarında bulunan türbede yatan evliyanın köyde birçoklarının rüyasına girip ’ayaklarımın üzerinden geçiyorsunuz’ demesi üzerine uzatılmıştır. Türbe bu haliyle Türkiye'de Hz. Yuşa’nın türbesinden sonra en uzun ikinci türbe durumuna gelmiştir. Türbede bulunan zatın Hz. Ebubekir’in soyuna dayandığı rivayet ediliyor. İslam'ı tebliğ için buralara kadar geldiği ve buraya yerleştiği söylenmektedir” dedi.

        Köy muhtarı Enver Karabul ise, “Buraya birçok komşu illerden, ilçelerden ziyarete gelenler olur. Hastalananlar, herhangi bir derdi olanlar burada dua edip şifa dilerler. Sonra da türbenin yanında bir süre uzanıp uyurlar ve mezar toprağından yerlerdi. Ancak son yıllarda bu tür yaşananların hurafe olduğunu söyleyerek gelen ziyaretçilerin sadece dua etmesine müsaade ediyoruz. Buraya ziyaret için sadece komşu ilçelerden, köylerden değil, Erzincan, Sivas, Erzurum gibi illerden de gelenler oluyor” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa