Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun’un Espiye ilçesinden 4 yıl önce Çin’e çalışmaya giden Abdulhamit Yılmaz (30) Çin’in Cancian şehrinde metroda tanıştığı Wenjing ile arkadaşlığını evlilikle sonuçlandırdı. Ece adını alan Wenjing ile Giresun’a gelen Abdulhamit Yılmaz Türk geleneklerine göre yapılan düğünle dünya evine girdi.

        Çin ile ithalatihracat yapan iş adamı Abdulhamit Yılmaz 2014 Guanco metrosunda Wenjing ile başlayan ilişkilerini Espiye’de evlilikle taçlandırdı. İkili, düğünlerini köylerinde köy düğününe yakışır biçimde yaptılar.

        Birbirlerini severek evlendiklerini belirten Abdulhamit Yılmaz, Espiye’de 20 gün kaldıktan sonra tekrar Çin’e döneceklerini söyledi.

        Eşinin Türkiye'yi ve Giresun'u çok beğendiğini belirten Yılmaz, eşinin Türkçe konuşmaya başladığını ve düğünde dans ettiğini, yöresel oyunları oynamaya, yemekleri yapmayı çalıştığını ifade etti.

        Aşkın sınır ve mesafe tanımadığını, çok mutlu olduklarını belirten Çinli gelin Wenjing "Türkiye’yi çok sevdim. Buradaki insanlar çok sıcak. Bundan sonra Türk geleneklerine göre yaşayacağım. Eşimi mutlu edeceğim" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa