Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bir evin bahçesinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda kaçak kazı sırasında ortaya çıkarılan tarihi mozaikler jandarma ekiplerini şoke etti.

        Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı 3 bin 500 yıllık tarihe sahip olduğu iddia edilen Yukarıbilenler Mahallesi'ndeki bir evin bahçesinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri harkete geçti. Kaçak kazı yapılan eve operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, kazı yapılan bölgede orta çıkarılmış yüzlerce yıllık mozaiklerle karşılaştı.

        Kurtarma kazıları başladı

        Operasyon sonrası evin bahçesinde kurtarma kazıları yapılırken, jandarma ekipleri de bölgede 24 saat nöbet tutmaya başladı. Kurtarma kazıları ile bölgeden çıkarılması beklenen mozaiklerin Zeugma Mozaik Müzesi'ne taşınarak sergileneceği öğrenildi.

        Zemindeki mozaikler görüntüsüyle dikkat çekiyor

        Kaçak kazı yapılan evin zemin kısmında ortaya çıkaralan mozaikler eşsiz görüntüsüyle de dikkat çekiyor. Mozaiklerden birinde elinde kılıç olan insan figürü yer alırken, bölgede daha fazla mozaik bulunduğu da iddia edildi. Uzman ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa