Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep’te sağlık ordusunun neferleri, korona virüs aşı seferberliği başlattı. Köy kent, dağ bayır demeden ellerinde aşı çantalarıyla yollara düşen ekipler, ulaşımın elverişli olduğu yere kadar araçlarla, sonrasında ise çantalarını ellerine alarak yaya olarak ilerliyor ve yerinde aşılama yapıyor.

        Kırsal mahallelere ulaşan aşı ekipleri, camii imamlarının yaptığı anonslar ile aşı olmak isteyenleri aile sağlığı merkezlerinde, olmak istemeyenleri ise bulundukları yerlerde ayaklarına kadar giderek ikna ediyor. İkna edilen vatandaşlar, özel çantalarda muhafaza edilen aşılarla yerinde aşılanıyor.

        Aşı timleri ile birlikte sahadaki çalışmalara katılan Oğuzeli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mikail Özdemir, sosyal medyada paylaşılan yanlış bilgilerin aşı reddine neden olduğunu söyledi. Vatandaşları ikna için ekiplerin ellerinden gelen ne varsa yaptığını belirten Dr. Özdemir, “Burada amaç sadece aşılama değil, insanları ikna etmek ve bir yandan da üretimin durmaması. Ekiplerimiz, çiftçilerimiz işlerinden geri kalmasın diye aşılamaları yerinde yapıyor. Aynı zamanda ikna olmayan, sağdan soldan duyduğu duyumlarla aşı reddi olabiliyor, biz bir yandan da ekiplerimize bu kişilerin iknası açısından gereken tüm uygulamaları yapıyoruz” dedi.

        “Biz şu an resmen sağlık camiası olarak taarruz halindeyiz” diyen Dr. Özdemir, aşılamalar ile Temmuz ayında rahatlama yaşanacağını kaydetti. Sosyal medyadaki mıknatıs paylaşımları sonrası sağlık çalışanları olarak kendilerinde de denediklerini ama gerçeği yansıtmadığını gördüklerini ifade eden Özdemir, “Aşılar konusunda bazen insan gerçekten şüpheye düşüyor acaba gerçekten böyle bir şey var mı diye, hatta biz kendi personellerimize dahi denedik, mıknatıs dahi koyduk. Yani böyle bir şey olmadığı gibi bu paylaşımlar, insanları ikna edecek şekilde artık bilinçli mi, yoksa popüler olma amacıyla yapılıyor bilmiyorum ama insanlar üzerinde çok büyük etkileri oluyor maalesef, bunu yıkmakta yine biz sağdık çalışanlarına düşüyor” ifadelerini kullandı.

        “Gaziantep’te aşılama 526 bini buldu”

        Gaziantep’te aşılamanın 526 bine ulaştığını vurgulayan Dr. Mikail Özdemir, “Oğuzeli’nde şu ana kadar 5 binin üzerinde vatandaşımızı aşıladık. Bugünden sonrada muhtemelen Haziran ayı sonunda da hedef nüfuzun yüzde 90’ının üzerinde aşılamayı düşünüyoruz. Gaziantep genelinde de bu rakamlar 526 bin bugün itibarıyla, haziran ayının sonrasında bu işi bitireceğiz inşallah” diye konuştu.

        Korona virüsle mücadelede ayaklarına kadar gelen aşıları gönül rahatlığı ile olan vatandaşlar ekiplere teşekkür etti. Sosyal medyada gördükleri yanlış bilgilerden dolayı korkan vatandaşlar ise ekiplerin ikna çalışması sonrası aşılarını oldu. Ayaklarına kadar gelen ekipleri geri çevirmeyen vatandaşlar, "Buraya kadar geldiniz, biz de aşımızı olalım" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa