Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Covid19 ile mücadele de önemli bir yere sahip olan plazma bağışını gündeme taşıdı.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan MHP Gaziantep Milletvekili Taşdoğan, Türkiye’nin plazma bağışı konusunda Dünya’da gönüllülük oranı en yüksek ülke olduğunu dile getirdi.

        Türk Kızılayı’nın da gönüllük faaliyetlerindeki önemini de dile getiren Gaziantep Milletvekili Taşdoğan, “Türkiye plazma bağışında dünyada gönüllülük oranı en yüksek ülke özelliğini taşıyor. Bu anlamda Türk Kızılay’ı ve gönüllü organizasyonlar salgınla mücadelede önemli bir rol üstleniyor. Kızılay, Mart ayından bu yana COVID19'a yakalanan 144 bini aşkın kişiye ulaşmış ve son verilere göre 45 bini aşkın immün plazma bileşeni hastalara nakledilmiş, böylece çok sayıda kişi korona virüsü yenmiştir. İmmün plazma Covid19 hastalığı geçirmiş, vücudunda mikro organizma kalmamış, kanında antikor bulunan kişilerden alınabiliyor. Plazmalar 1860 yaş gruplarındaki, hastalığı bulunmayan insanlardan ve doğum yapmamış kadınlardan alınabiliyor. Bu kriterleri sağlayan bağışçıların plazma merkezlerinde kan bağışında bulunmalarını ve Covid’le mücadelede ön saflarda olmaları gerektiğini önemle hatırlatıyoruz” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa