Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şahinbey Belediyesi çocuklara trafik kültürünü ve bilincini aşılamak amacıyla Şahinbey Parkına ve Yeşilvadi Millet Bahçesine iki adet trafik parkı yapıyor.

        Trafik kurallarına duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla Şahinbey Parkına 10 bin metrekare alan üzerine, Yeşilvadi Millet Bahçesine ise 8 bin metrekare alan üzerine yapılan trafik parkları, gelecek nesillerin trafik anlamında daha duyarlı olmalarını sağlamak için inşa ediliyor.

        “Daha bilinçli nesiller yetişecek”

        Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, trafik kültürünün aşılanması için trafik parkı yaptıklarını belirterek, "Şahinbey Belediyesi olarak, vatandaşımıza hizmet verebilmek için gece gündüz çalışarak yeni projeler üretiyoruz. Şehrimize kazandırdığımız Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Millet Bahçesine ve Şahinbey Parkımıza trafik parkı yapıyoruz. Çocukların coşkusu her şeyin ötesindedir. Burada onların hem eğlenmesi hem de trafik konusunda eğitilmesini, aynı zamanda anne ve babalarıyla hoşça vakit geçirecek ortam sağlanmasını amaçlıyoruz. Çocuklarımız trafik parklarında aldığı eğlenceli eğitimlerle daha bilinçli ve trafik kültürüne sahip bir nesil olacaklar. Parklarımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

        Çocuklar eğlenerek öğrenecek

        Şahinbey Parkına 10 bin metrekare alan üzerine, Yeşilvadi Parkına ise 8 bin metrekare alan üzerine yapılan trafik parkları içerisindeki sosyal donatıları ile birlikte vatandaşların çocuklarını gönül rahatlığı ile getirecekleri alanlar olacak. İçerisinde trafik uygulamaları yapılması için sinyalizasyonlu ve dönel kavşaklar, trafik levhaları sinyalizasyon lambaları bulunacak. Trafik parkına gelen çocuklar, akülü araçları ile park alanın içerisindeki yollarda trafik kurallarına uygun olarak eğitmenleri eşliğinde akülü araçlarını kullanarak eğitim alabilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa