Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadir ÇELİK/NURDAĞI (Gaziantep), (DHA)GAZİANTEP'in Nurdağı ilçesinde, imamlık yapan Murat Tuğ (59), bugüne kadar 120 şiir yazdı. Çevresinde 'şair imam' olarak tanınan ve 'Bayrak' adlı şiiri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da telefonla arayarak tebrik ettiği 

        Tuğ, yazdığı şiirleri kitapta toplayacak.

        Şatırhöyük Mahallesi'nde bulunan Merkez Cami'sinde görevli 39 yıllık imam Murat Tuğ, şiire olan merakı nedeniyle çevresinde 'şair imam' olarak anılıyor. 6 çocuk ve 9 torunu bulunan Tuğ, bugüne kadar yazdığı 120 şiirini, kitaplaştırmak istiyor. Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasından önce 'Ağlama ey Ayasofyam', ibadete açılmasının ardından da 'Ayasofyam özgür bugün' ve 'Gözün Aydın Ayasofyam' adlı 3 şiir de yazan Tuğ, yazdığı 'Bayrak' isimli şiirinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla kendisini arayarak tebrik ettiğini söyledi. Halk şairi olduğunu belirten Tuğ, "Şiirlerimi sosyal medyadaki sayfamda paylaşıyorum. Cami cemaati ve vatandaşlardan güzel tepkiler geliyor. Şiir yazmak beni dinlendiriyor ve rahatlatıyor. Bu sayede içimdeki duyguları da dışa vurmuş oluyorum. Milli ve manevi değerlerimiz üzerine yazdığım şiirimi 'Vatan sevgisi imandadır' adını vermek istediğim kitapta toplayarak insanlarla paylaşmak arzusundayım" dedi.

        DHA-Genel Türkiye-Gaziantep Kadir ÇELİK

        2020-07-27 11:58:52

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa