Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Araban Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, doğuştan görme engelli olan ve kendi kendine Kur’anı Kerim okumayı öğrenmeye çalışan Zeynep Tuç’a kalemli dijital Kur'anı Kerim hediye etti.

        Gaziantep Araban ilçesi Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, doğuştan görme engelli olan 52 yaşındaki Zeynep Tuç’un kendi kendine Kur’anı Kerim okumayı öğrenmeye çalıştığı haberini aldıktan sonra harekete geçti. İlçeye bağlı Fıstıklıdağ kırsal mahallesinde kardeşi İbrahim Tuç ile birlikte yaşayan görme engelli Zeynep Tuç’un Kur’anı Kerim okumayı öğrenme çabasına kayıtsız kalmayan Kaymakam Mutlu, görme engelli kadını evinde ziyaret etti.

        Ziyaret sırasında, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nce temin edilen kalemli dijital Kur'anı Kerimi de Zeynep Tuç’u hediye eden Kaymakam Mutlu, Tuç’tan Yasin Suresi'ni okumasını istedi. Doğuştan görme engelli Tuç’un, Yasin Suresi'ni eksiksiz okumasının ardından, Kaymakam Mutlu da Yasin suresini okudu.

        Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Kaymakam Abdulhamit Mutlu, "Bu dünya güzeli ablamın ismi Zeynep. Gönül gözüyle Kur’anı Kerim okumayı öğrenmiş. Sesi benden daha güzel olduğu için kıskandım. Kalemli elektronik kuran ve telefon hediye ettik. Diyanetin Kur’anı Kerim programıyla daha çok ezber yapacağına söz verdi. İyi ki varsın güzel ablam" dedi.

        Görme engelli Zeynep Tuç ise Kaymakam Mutlu’ya teşekkür ederek, "Benim için dünyanın en güzel hediyesi olan kalemli dijital Kur’anı Kerim ile bundan sonra Kur’anı Kerim’i kıraatıyla okumayı öğreneceğim. Allah Kaymakamımız Abdulhamit Mutlu’dan razı olsun. iyi ki ilçemizde İslamiyet’i layıkıyla yaşayan ve yaşayanlara saygı duyan bir kaymakamımız var" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa