Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadir ÇELİK/İSLAHİYE(Gaziantep), (DHA)GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, Roma döneminden kalma ve bazalt taşlarından yapılma Tarihi Taşköprü, restore edilerek turizme kazandırılmayı bekliyor.

        İslahiye ilçesine 8 kilometre uzaklıkta Çolaklar Mahallesi'nden geçen Karasu çayı üzerine Roma döneminde inşa edildiği tahmin edilen Taşköprü'nün restorasyonuna Karayolları Genel Müdürlüğü, Tarihi Köprüler Şube Müdürlüğü tarafından başlanacağı öğrenildi. Yaklaşık 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen köprü, 10 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde, bazalt taşlarla bindirme tekniği ile yapılmış ve tek gözden oluşuyor. Köprünün her iki yanında yine bazalt taşlarla yapılmış antik Roma yolu bulunuyor. Yılların getirdiği aşınma ve taşkın sular nedeniyle tehlike altında olan Taşköprü'nün restorasyonuna 2021 yılında ayrılacak ödenek ile başlanacağı öğrenildi.

        Çolaklar Mahalle Muhtarı Muhittin Sönmez, "Karasu çayında son yıllarda yaşanan taşkınlar nedeniyle 2 bin yıllık tarihi köprü tehlike altında. Tarihi Taşköprü'nün yıkılmadan kurtarılmasını bekliyoruz. Restore edilmesi ile ilgili girişimlerimiz sonucunda inceleme yapıldı. Taşköprü'nün yok olmadan restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyoruz" dedi.DHA-Genel Türkiye-Gaziantep / Islahiye Kadir ÇELİK

        2020-07-07 12:34:12

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa