Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP´in İslahiye ilçesinde, iş insanı Mustafa Gelebek (41), otelinin bir bölümünü soğuk havada dışarıda kalan evsizlere açtı.

        İlçede başlayan kar yağışı ve hava sıcaklığının eksi 8 dereceye düşmesi ile sokakta kalan evsizler, sığınacak yer aramaya başladı. İslahiyeli iş insanı Mustafa Gelebek ise işlettiği 60 yataklı otelin bir katındaki 7 odayı ve 23 yatağı, evsizlere açtı. Otelde, kış boyunca evsizlere kalacak yer, sıcak yemek imkanı sağlamak isteyen Gelebek, otelin girişine ise `Soğuk geçen şu günlerde sokakta kalan tüm insanlarımız ücretsiz olarak, Gelebek otelde konaklayabilecekler' yazısı astı. İslahiye Belediyesi, Kaymakamlık ve diğer kurum ve kuruluşlarında kendilerine böyle bir başvuru yapıldığında otele yönlendireceklerini ve zabıta ekiplerinin dışarıda kalan evsizleri otele getireceğini söyleyen Gelebek, "Peygamber efendimizin hadisi Şerifi, 'insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır' inancıyla kış boyunca dışarıda kalmak zorunda kalan evsizleri otelimizde ağırlayacağız" dedi.

        OTELDE 23 YATAK EVSİZLERE AYRILDI

        Arkadaşından gelen telefonla evsizlere otelinin kapılarını açtığını ifade eden Gelebek, "7 yıldır otel işletmeciliği yapıyorum. İlçemizde eksi 8´leri gördüğümüz bu günlerde, soğukta, dışarıda kalan evsizlere, vatandaşlarımıza otelimizin kapılarını açtık. Otelimizin bir katında bulunan 7 oda ve 23 yataklı kısmını evsizlerimizin konaklaması için ücretsiz olarak ayırdık. Biz evlerimizde üşüyoruz, dışarıda kalan insanların çok zor şartlarda yaşadıkları malumunuz. Onlara da bu sert geçen kış günlerinde çam sakızı çoban armağanı misali böyle bir kampanya başlattık. Otelimizde konaklayacak tüm evsizlere sıcak yemek ikramı ile sıcak su ihtiyaçlarını karşılayacağız. Şu anda bir kişi var. Arkadaşım beni arayarak 'evsiz dışarıda kalan bir vatandaşımız var onu otelinizde ağırlayın, ücretini ben ödeyeceğim' dedi. Bunun üzerine dışarıda kalan evsiz insanlarımız var düşüncesi oluşunca, biz de soğukları kemiklerimize kadar hissettiğimiz bu günlerde böylesine bir sosyal sorumluluk çerçevesinde projeye imza attık" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa