Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konut ve iş yeri satışlarında indirimli KDV ve tapu harcı ile İmar Barışı uygulaması 31 Ekim'de sona eriyor. Gaziantep Ticaret Odası konu ilgili bir yazılı açıklama yaparak sektör temsilcilerine hatırlatmada bulundu. Yapılan açıklamada ayrıca uygulamanın devam etmesi gerektiğinin altı da çizildi.

        GTO’dan yapılan açıklamada inşaat sektöründe 150 metrekarenin üzerindeki konut satışlarındaki yüzde sekizlik KDV ve tapu harçlarındaki yüzde üçlük indirim uygulamasının 31 Ekim 2018’de son bulacağı belirtildi. Bu tarihten sonra KDV’nin yeniden yüzde 18’e, tapu harç oranının ise yüzde 4’e çıkacağı ifade edildi. Yine gayrimenkul sahiplerine büyük avantajlar sunan İmar Barışı süresinin de aynı tarihte sona ereceği belirtildi.

        Bu durumun hem inşaat sektörü hem de ekonomi için önem arz eden bir durum olduğu belirtilen açıklamada indirim uygulamasının devam etmesi gerektiğinin altı çizildi.

        Son dönemdeki ekonomik gelişmeler nedeniyle yaşanan durgunluğun giderilmesi ve konut stokunun eritilmesi adına uygulanan indirimlerin kalıcı olması gerektiğine vurgu yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa