Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Ahilik Kültür Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

        Ahiliğin dünden bugüne dayanışma kültürünü içinde barındırdığının altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç,“Ahilik temelinde vatan ve millet sevgisi bulunan, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün meziyetlerin birleştiği bir değerdir” ifadelerini kullandı.

        "Ahilik geleneği, gelecek nesillerin yoluna ışık tutacak”

        Başkan Kılıç yayımladığı mesajında, “Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin aşıladığı yüksek ticaret ahlakı ve ilkeleri, günümüzün esnaf ve sanatkarları için de ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Ahilik, Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV)’in sünnetine dayanan, tasavvufi boyutları olan bir yaşam biçimidir.Toplumsal dokumuzun temelini oluşturan Ahilik Kültürü'nün muhafazası, canlı tutulması, birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi vegelecek nesillere aktarılması için gençlerimize büyük bir iş düşmektedir.Gelecek nesillerin yoluna ışık tutacak olan Ahilik geleneği, ülkemizin birlik beraberliğinin yanı sıra Türkiye’nin manevi muhafızı olmaya devam edecektir. Millet olarak Ahi Evran muhabbetiyle birbirimizi kucaklamalı, sanayide ve ticarette de doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden dünya milletleriyle yarışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, bugünümüze ve geleceğimize ışık tutan Ahilik geleneğinin yaşatılmasının, büyüyen ve gelişen Ülkemiz için çok önemli olduğu bilinci içerisinde, tükenmeyen bir gayret ve azim ile çalışarak alın teriyle kazanan, iş ve meslek hayatında saygılı, güler yüzlü meslek erbaplarının yetişmesi dileklerimle, başta tüm esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Kültür Haftasını en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa