Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep'te yeni öğrencilerin kayıt yaptırmasıyla birlikte öğrenci sayısı 54 bin 700'e çıkacak.

        Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada üniversite hayatına ilk kez bu yıl Gaziantep't ebaşlayacak olan 10 bin 75 öğrenci ile birlikte kentte okuyan öğrenci sayısının 54 bin 700'e çıkacağı duyuruldu. Öğrencilerin huzurlu bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmesi için gerekli tüm tedbirlerinin alındığı da vurgulanan açıklamada, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının da giderilmesi amacıyla da gerekli çalışmaların yapıldığı belirtildi.

        kente gelen tüm öğrenciler için güvenli, huzurlu ve konforlu bir barınma imkanı sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, "Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ilimizdeki üniversiteleri tercih eden adayların şehrimizdeki barınma imkanlarıyla ilgili bilgileri paylaşma ihtiyacı hasıl olmuştur. Üniversite hayatına ilk kez bu yıl Gaziantep’te başlayacak 10.075 öğrencimizle birlikte toplam 54.700 civarında yükseköğretim öğrencimiz olacak. Öğrencilerimizin huzurlu bir yükseköğretim görmeleri için kamu kurum ve kuruluşlarımız ve üniversitelerimiz arasındaki yakın işbirliği ve koordinasyonla gerekli tedbirler alınmıştır. Akademik eğitim amacıyla ilimize gelen öğrencilerimize devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımıza ait yurtlarda güvenli, huzurlu ve konforlu bir ortamda barınma imkanı sağlamış bulunuyoruz. Gaziantep’te Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait Merkez, Nizip, İslahiye ve Oğuzeli ilçelerimizde toplam 9 adet yükseköğrenim öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Bu yurtların toplam yatak kapasitesi 11 bin 563 olup, bu yıl 6 bin 41 boş kontenjan bulunuyor. Ayrıca, İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve özel teşebbüse ait 13 özel yurttan 2 bin 755 öğrencimiz faydalanabilecek. Yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda ilimizde üniversite eğitimine devam eden veya ilk defa Gaziantep’e gelecek öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda bir sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyor, bütün öğrencilerimize eğitimöğretim hayatında başarılar diliyoruz" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa