Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihini, kültürünü ve yerel ürünlerini tanıtmak amacıyla “Kültür Kapısı Projesi”ni hayata geçirdi. Kente gelen yerli ve yabancı misafirler, bundan böyle ‘Kültür Kapısı’ndan geçerek önce buram buram tarih koklayacak, sonra yerel yiyecekleri tadacak.

        “İşimiz, Gücümüz Gaziantep” sloganıyla prestijli projelere imza atan Mezopotamya ve Akdeniz’in birleştiği topraklarda var olduğu ilk günden itibaren birbirinden farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Gaziantep, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in önderliğinde ‘Kültür Kapısı’yla vizyonuna vizyon kattı.

        Şehrin kendine has kimliğini sahiplenen Başkan Şahin ve ekibi, özgün çalışmalarla farkındalık oluşturmayı sürdürüyor. Farklı projelerle adından söz ettiren Büyükşehir, büyük bir titizlikle hazırladığı Kültür Kapısı Projesi kapsamında dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından kente gelen misafirlere, önce ‘Kültür Kapısı’yla “Hoş Geldin” diyecek. Kültür Kapısı’ndan şehre giren misafirler, Gaziantep’in kültürünü, tarihini ve misafirperverliğini şehir merkezine girmeden deneyimleyecek.

        Büyükşehir Belediyesi yoğun çalışmalar sonucunda Gaziantep Havalimanı üzerinde Geç Hitit Medeniyeti’ne özgü mimarisiyle Oğuzeli Kültür Kapısı’na dönük inşaat çalışmalarını tamamladı. 9 bin metrekarelik alana kurulan Kültür Kapısı’nda, Gaziantep tarihinin anlatıldığı sinevizyon odası, hediyelik eşyaların bulunduğu dükkân, Gaziantep baklavasının sunulduğu baklavacı, Antep fıstığının satıldığı kuruyemişçi, Antep mutfağına has yemeklerin servis edildiği restoran ve kafe yer aldı.

        Kültür Kapısı önüne dikilen Hitit Uygarlığı Temalı Anıtın yapımında doğal malzemeler kullanıldı. Sodalı cam grubunda yer alan özel camlar, anıt ölçülerine göre kesildi. Anıtta, asker figürleri, kuş başlı kuyruğuyla kuş başlı insan vücutlu kanatlı figürler yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa