Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bayram süresince trafik kazalarını en aza indirgemek için Türkiye'nin her yerinde uygulamaya konulan 'Kırmızı Düdük' projesi Gaziantep'te de başladı.

        Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde de başlatılan uygulama ile 9 günlük bayram tatili süresince trafik kazalarını en aza indirgemek ve can kaybı sayısının artmasını önlenmesi hedefleniyor. Gaziantep İpekyolu üzerindeki Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde yapılan proje tanıtım toplantısında konuşan Şube Müdürü Aydın Şahin, uygulamanın ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılmasının yanında, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla hayata geçirildiğini söyledi. Kurban Bayramı tatili süresince yol güzergahlarındaki tüm güvenlik ekiplerinin trafik denetlemeleri sırasında araçlarda ailelerinin yanında bulunun çocuklara düdük, tişört, şapka ve broşür dağıtılacağını açıklayan Şahin, "İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce Kurban Bayramı süresince yaşanabilecek trafik kazalarını en aza indirmek için bu kırmızı düdük projesi başlatıldı. Burada bizim hedefimiz çocuklara bayram süresince aile ve yakınlarının bindikleri araçlarda kural ihlali yapan, emniyet kemeri takmayan, kırmızı ışık ihlali yapan, telefonla uğraşan annesi, babası, abisi, amcası yada dayısı gibi yakın akrabalarını bu düdüğü çalarak uyarmasıdır. Bu sayede kurar ihlallerinin ve olabilecek trafik kazalarının önüne geçmek istiyoruz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa