Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurban Bayramı nedeniyle Gaziantep'te kurulan drone'li kurbanlık yakalama timi, başarılı bir tatbikat yaptı.

        Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için drone destekli özel tim kurdu. 20 kişiden oluşan ekip, bayrama sayılı günler kala Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde tatbikat yaptı. Ellerindeki tüfekte bulunan iğne ve kementlerle hayvanları yakalamaya çalışan ekipler, başarılı bir şekilde hayvanları etkisiz hale getirdi.

        Bayram süresince gelen ihbarları değerlendirecek olan özel ekip hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, ekibin 20 personel ve 5 araçtan oluştuğunu kaydetti. Özsöyler, "Bayram boyunca kaçan danalar, yakalama halatıyla ya da anestezi iğnesiyle bayıltılarak tekrar sahiplerine teslim edilecek. Bununla birlikte vatandaşların daha huzurlu, daha güvenli bir bayram geçirmelerini sağlayacağız. Ekibimizde de veteriner hekim, uyuşturucu iğne atan tüfekleri kullanan personelimiz ve yakalama halatı kullanan personelimiz olacak" dedi.

        Drone ile havadan takip

        Özsöyler, kaçan hayvanların drone ile havadan aranacağını, ekibin elinden kurtulan hayvanların ise havadan takip edilebileceğini belirterek, hayvanın saklandığı yerin anında tespit edilebileceğini ifade etti.

        Özsöyler, hayvanat bahçesinde bayram boyunca veteriner hekimin görev yapacağını da hatırlatarak, kesilen hayvanın etinden herhangi bir şüphe duyanların, veterinere göstererek etinin sağlıklı olup olmadığını kontrol edebileceğini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa