Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde Fırat Kalkanı Harekatı'nın gerçekleştiği bölgelerde spor tesisleri ve futbol sahası inşa ediliyor. ElBab'ta yapımı tamamlanan futbol sahası bölge halkına hizmet vermeye başladı.

        Ülkedeki iç çatışmalar nedeniyle bir çok tesis gibi spor tesislerinin de zarar gördüğü Suriye'de, Gançlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından spor tesisleri inşa edildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nın gerçekleştiği bölgelere dönüşleri süren Suriyelilerin vatanlarında kalması ve huzur içinde yaşaması amacıyla inşasına başlanan tesislerin bir kısmı tamamlandı. Cerablus, El Bab, Bzaa ve Cabasin bölgelerine yapımı süren tesis ve futbol sahalarından ElBab'taki futbol sahası tamamlanarak, hizmete açıldı. Yeni saha, El Bab’da yaşayan gençlerin ve çocukların hizmetine sunulan sentetik futbol sahası yoğun ilgi görüyor

        Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Suriye'deki spor tesisi ve saha inşaatları hakkında bilgi vererek, "Şuan da Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinesinde Suriye’nin bazı bölgelerinde tesisleşme çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan biri olan El Bab Futbol Sahası, şuanda faaliyete başladı. Oradaki futbol kulüpleri tekrar müsabakalara başladı. El Bab’ın yanı sıra çok yakında Cerablus, Bzaa ve Cabasin bölgelerinde inşasını sürdürdüğümüz tesisler de faaliyete geçecektir. Böylelikle orada sportif faaliyeti başlatmış olacağız" dedi.

        Demir, sanatsal ve sosyal kültürel faaliyetler için ise Cerablus ’ta 4 adet konteyner Gençlik Merkezi açılacağını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa