Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde "Milli Mücadele Tabiat Parkı" kurulacak.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey ilçesi sınırlarında 34 hektarlık alanda kurulacak parkın konsept projesi tamamlandı.

        Milli mücadelede Antep savunmasının en önemli kahramanlarından Şahin Bey'in şehit edildiği ve anıtının bulunduğu alanda inşa edilecek parkta, Dokurcum Değirmeni'nin hemen yanında şehit olmuş 14 çocuk için şehitlik alanı da oluşturulacak.

        Buradaki şehit çocuklara ithafen, körebe ve oyun oynayan çocuk heykelleri yer alacak.

        Antep savunmasının canlandırılacağı parkta, doğal siperler, savaşan asker ve halk heykellerine yer verilecek. Şahin Bey'in silah arkadaşlarının son taarruz akşamı toplantısını anlatan heykellerin de yer alacağı parkta, Gaziantep'in 11 aylık savunmasında yaşanan olaylarla ilgili seramik ve rölyef panolar tasarlanacak.

        Parkta Geleneksel mimariye uygun mescitlere ve kent mimarisiyle uyumlu çeşmelere de yer verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa