Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in İslahiye ilçesinden geçen ve bir süredir koyu renkte akan Karasu Çayı, normal rengine döndü.

        Geçen hafta Karasu Çayı'na balık tutmak ve piknik yapmak üzere gelen vatandaşların suyun "siyah" renkte aktığını ve köpürdüğü görerek ihbarda bulunması üzerine, yetkililer inceleme başlatmıştı. Yapılan çalışmaların ardından çayın renginin normale döndüğü görüldü.

        İslahiye Belediyesi zabıta görevlisi Enes Yüncüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, analiz sonuçları açıklanana kadar bölgede balık avlanılmaması konusunda uyarıda bulundu.

        Yüncüoğlu, çaydan aldıkları numuneyi hafta boyunca incelediklerini dile getirerek, alınan önlemler sonucunda çayın kendi rengine dönmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

        Gaziantep Valiliğinden 4 Aralık'ta yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan incelemede, çaydaki kirliliğe Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi tarafından gelen atıkların neden olduğu belirtilmiş, konuyla ilgili Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile irtibata geçildiği kaydedilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa