Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yanlış tedavi dolayısıyla ön ayakları kesilen "Yağmur" isimli köpek, Mardin'de "hayat tamircisi" olarak tanınan Hasan Kızıl tarafından yapılan yürüteçle yeniden yürümeye başladı.

        Alınan bilgiye göre, yanlış tedavi dolayısıyla ön ayakları kesilen köpek, Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) tarafından koruma altına alındı.

        Köpeğin durumunun derneğin sosyal medya hesabından paylaşılması üzerine, Mardin'de yaşayan ve engelli hayvanlara kendi imkanlarıyla protez yapan kamuoyunda "hayat tamircisi" olarak tanınan Hasan Kızıl, "Yağmur" ismi verilen köpek için yürüteç yaparak Gaziantep'e geldi.

        Dernekte yürütece yerleştiren köpek, yeniden yürümeye başladı.

        CAHİDE Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeğin 10 ay önce ayakları kesilmiş halde derneğe getirildiğini söyledi.

        "Yağmur" ismini verdiği köpeğe evinde baktığını aktaran Güneş, "Köpeğe protez yapılması için sosyal medya hesabımızdan paylaşımda bulundum. Derneğimizin başkanı Dr. Ufuk Tekbaş gerekli masrafları karşılayacaklarını söyledi. Bu sırada ilanımızı 'hayat tamircisi' diye bilenen Hasan Kızıl arkadaşımız görmüş. Kendisi sağ olsun yürüteç yaptı. Zannediyorum 2 aya kadar da protezleri gelecek. Yağmur güzel bir köpek, yürüyecek inşallah." diye konuştu.

        Güneş, Mardin'den yardım gelmesinin çok sevindirici olduğunu ifade ederek, "Yağmur'un ilk halini görünce insanlığımdan utandım. Allah'ın can verdiği hayvanların bu kadar hor görülmemesi lazım. Yağmur'u yürütmek için elimizden geleni yapacağız. Özellikle Hasan Kızıl'a ve dernek başkanımıza verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

        Hayvanları çok sevdiğini dile getiren Güneş, engelli hayvanların ise kendisinde ayrı bir yeri olduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa