Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Gaye Su Akyol ve Bubituzak “Yılmayan Şeytan” filmine müzik besteledi

        Red Bull Music Festival İstanbul, 26-30 Eylül tarihleri arasında İstanbul’un farklı mekanlarında 4 gece 5 gün boyunca müzikal program sunuyor. Festivalde yer alan temalardan biri olan Art of B-Movies kapsamında dün gece Melikşah Altuntaş, Can Evrenol, Kunt Tulgar ve Güven Erkin Erkal B-Movie’ler üzerine bir panel gerçekleştirdiler. Panelin hemen ardından sahnede yerini alan Gaye Su Akyol ve Bubituzak Yılmayan Şeytan filmine canlı olarak müzik yaptılar.

        ART OF B-MOVİES: THE REMAKE EXHIBITION

        Art of B-Movies teması etrafında klasikleşmiş filmlerin efsanevi afişleri de bir dizi illüstratör ve sanatçı tarafından yeniden yorumlandı.

        Berat Pekmezci, Berkay Dağlar, Burak Dak, Erkut Terliksiz, Ethem Onur Bilgiç, Furkan “Nuka” Birgün, Gizem Winter, Mert Tugen, Naz Tansel, Özgür Aydar, Rajab Eryiğit, Sadi Güran, Sedat Girgin, Selçuk Ören, Sümeyye Keskin, Yıldıran Çınar ve Zeynep Özatalay B-Movie filmlerine özel re-make poster çalışmalarıyla sergide yer aldılar.

        ART OF B-MOVİES ARCHIVE

        İlüstratör ve sanatçıların eserlerinin yanı sıra klasikleşmiş B-Movie filmlerinin afişlerinin replikaları da Kadıköy Sineması’nda ziyarete açıldı. Güven Erkin Erkal’ın ilk kez açtığı 20 orijinal afiş de yine festival sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

        Festival boyunca Kadıköy Sineması’nda türün kült ve klasikleşmiş yapımları Dört Yanım Şeytan, Süpermen Dönüyor, Yılmayan Şeyan, Tarkan Viking Kanı ve Şeytan filmleri yıllar sonra tekrar beyazperde ile buluşuyor. Filmler saat 22.00’da ücretsiz olarak izlenebiliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa