Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Gaye Su Akyol, İngiltere yolcusu - Magazin haberleri

        Habertürk'ten Arif Hür'ün özel haberine göre, 80'li yılların başında İngiliz müzisyen Peter Gabriel tarafından dünya üzerindeki farklı kültürlerden oluşan yerel müziği ve dansı keşfetmek, bir araya getirmek amacıyla kurulan WOMAD'a bu yıl ülkemizden tanıdık bir isim katılıyor. Alternatif müziğin temsilcilerinden Gaye Su Akyol, 26-29 Temmuz tarihleri arasında İngiltere'de düzenlenecek festivalde sahne alacak.

        28 Temmuz'da WiltshireKontluğu'nda müzikseverlerle buluşacakünlü şarkıcıfestivalde sahne alacak olmasıyla ilgili olarak, "WOMAD, dünya’nın en büyük ve önemli festivallerinden biri. 37 yıldır farklı kültürlerden pek çok sanatçıyı ağırlamış ve sadece dinleyici ile müzisyenlerin değil, dünya müzik piyasasından da pek çok yapımcının, sektör profesyonelinin katıldığı çok kıymetli bir festivalden bahsediyoruz. Türkiye’de doğup yetişmiş ve bu ülkenin kültüründen beslenmiş biri olarak, bağımsız, evrensel, özgün, yeni ve bu topraklarda doğmuş bir müziği dünyaya yaymak, Türkiye’yi temsil etmek müthiş bir heyecan ve mutluluk. Bu ülkede iyi şeyler de oluyor. Müziğimizi dünyaya yaymaya devam edeceğim" şeklinde konuştu.

        Gaye Su Akyol'un WOMAD'a katılacağını açıklayan festival yetkilileri ünlü şarkıcıya, "Sahnede nasıl duracağını bilen ve ön yargıları kırmaya çalışan biri"diyerek övgüler yağdırdı.

        Genç şarkıcının Nick Cave ve Kurt Cobain gibi dünyaca ünlü isimlerden ilham aldığını da belirten WOMADyetkilileri Gaye Su Akyol için, "İstanbul'un yeni sesi" ifadesini kullandı.

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa