Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Heykel GaleriDeniz, sokak hayvanları yararına kapılarını sanatseverlere açtı

        Serginin geliri, yardıma muhtaç sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve bakım ihtiyaçlarının karşılanacağı Ecrin Yaşam Merkezi’ne bağışlanırken; proje dahilinde yer alan Yaşam Hastanesi ile yine binlerce hayvana sağlık hizmeti sunulması hedefleniyor.

        Kurulduğu günden bu yana, Türkiye’nin ve insanlarının gelişmişlik seviyesine katkı sağlayabileceği işleri destekleyen ve ‘Sanata Evet’ diyen DenizBank, bu kez sokak hayvanlarının korunup kollanmasına dair bilinç oluşturmak hedefiyle önemli bir projeye katkı sağladı.

        Banka, bünyesinde sergi alanı olarak hizmet veren GaleriDeniz’de, Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde, heykel sanatçısı Özge Günaydın’ın nesli tükenen bir hayvan türü olarak “gergedan” ana temasından yola çıkıp hayvan hakları ve doğa bilinci konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen Ecrin sergisine ev sahipliği yaptı.

        REKLAM

        Serginin geliri, sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve bakım ihtiyaçlarının karşılanacağı; aynı zamanda müze, botanik bahçe ve piknik alanları gibi farklı imkanlar aracılığıyla her yaştan insanın hayvanlar ile iletişim kurabileceği bir yaşam alanı olarak tasarlanan Ecrin Yaşam Merkezi’ni oluşturmak için Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ne (NEYAD) bağışlanacak.

        Ecrin’in 12 Aralık 2018 Çarşamba günü iş, kültür – sanat, spor ve medya dünyasından pek çok ismin katılımıyla gerçekleşen açılış kokteylinde, sanatçının gergedan figürüne dair farklı materyaller ile hayat verdiği heykeller misafirlerin beğenisine ilk kez sunuldu.

        "BİRLİKTE ÇOK ÖNEMLİ BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNİ BAŞLATIYORUZ"

        Heykel sanatçısı Özge Günaydın projeyle ilgili şunları söyledi: Serginin ana konseptinin gergedan olmasının sebebi, doğadaki tahribata bağlı olarak neslinin tükenmeye başlaması ve bunun sembolik bir değerinin bulunmasıdır. Dünyada insanlık tarihi ile eş yaşam geçmişine sahip gergedanların günümüzde yalnızca 5 türü kaldı. 1960’lı yıllarda 70 bin civarında olan siyah gergedan türünün, 20 yıllık süreç içinde yüzde 96’sı tükendi. Bu rakamlar doğanın yok oluşunda, gergedanların ne denli bir ikonik değeri olduğunu bize açıkça gösteriyor. Sergimiz ile dünyanın tüm canlıların yaşam alanı olduğunun bir kez daha altını çiziyor, yanı sıra binlerce hayvana hizmet sunulacak bir sosyal sorumluluk projesini başlatmaktan mutluluk duyuyoruz.

        REKLAM

        "SOKAK HAYVANLARINA GÜVENLİ BİR YAŞAM ALANI SUNMAK, İNSANLIK VAZİFEMİZ"

        Gecede konuşan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “İnsan nüfusunun hızla çoğaldığına tanıklık ettiğimiz bu dönemde, dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı ne yazık ki azalıyor. Bir yanda türlerin varlığı ve doğal hayatın dengesi tehlike altına girerken, diğer yanda çevremizdeki sessiz dostlarımız olan sokak hayvanlarının barınabileceği, korunabileceği alanlar giderek daralıyor. Bugün yaşam alanımızı paylaştığımız evcil hayvan sayısı, aslında bir gelişmişlik endeksi. Zira ekonomik gelişimin yanına kültürel gelişim ve insani değerleri eklemediğimiz yerde gelişmişlikten bahsedemiyoruz. Bu bağlamda, özellikle de kış kapımızı çalarken, bakıma muhtaç sokak hayvanlarına her canlının temel ihtiyacı olan güvenli bir yaşam alanı sunmak, insanlık vazifemiz. Biz de topluma ve doğal çevreye duyarlı yaklaşımı faaliyetlerinin merkezine koyan bir kurum olarak, tarıma, spora, sanata, eğitime sahip çıktığımız gibi hayvan haklarına sahip çıkmayı da görev biliyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, gelirleri sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve bakım ihtiyaçlarının karşılanacağı bir yaşam merkezine aktarılacak Ecrin sergisine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

        "DÜNYANIN EN BÜYÜK YAŞAM MERKEZİNİ KURMAK ÜZERE HEYECANLIYIZ"

        Ecrin Sarper Yaşam Merkezi adına konuşan NEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Diptaş sosyal sorumluluk projesinin oluşumu konusunda şunları söyledi; “Dernek olarak lansmanını yaptığımız bu özel günde sanatın evrenselliğinden yola çıktık ve sokak hayvanlarına sahip çıkacak, koruyup barındıracak dünyanın en büyük yaşam merkezini kurmaya karar verdik. Sokak hayvanlarına yeni bir hayat sağlamak ve toplumun hayvan sevgisini yükseltmek amacıyla kurulacak Ecrin Yaşam Merkezi’mizde, açılacak veterinerlik lisesinden müzeye, piknik alanlarından botanik bahçelerine kadar sağlayacağı imkanlar sayesinde okulların ziyaretler gerçekleştirebileceği, genci ve yaşlısıyla insanların hayvanlar ile kucaklaşabileceği bir yaşam alanı olarak faaliyet gösterecek. Bu merkez ile binlerce yardıma muhtaç sokak hayvanının barınma, beslenme ve bakım ihtiyacı giderilecek. Bu proje ile aynı zamanda dünyaya iki çizgi karakter de armağan edilecek; Ecrin ve Sarper. Çocuklara hayvan sevgisini aşılayacak olan karakterler, örf ve adetlerimizi gelecek nesillere aktarırken yazılacak masal kitaplarıyla hayvan hakları konusunda da farkındalık oluşturacaklar”.

        SANATÇI ÖZGE GÜNAYDIN HAKKINDA

        20 yıllık iletişim sektörü geçmişine sahip olan Özge Günaydın, Brothers&Sisters Başkanı, NEYAD (Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği) Yönetim Kurulu üyesidir. Günaydın, 2015 yılında yakalandığı meme kanseri ile yoğun şekilde sanata yönelmiş̧; resim, seramik ve heykel sanatlarında eserler vermeye başlamıştır. Özge Günaydın’ın aynı zamanda 6 adet kitabı yayınlanmıştır. Meme kanserinde erken teşhis konusunda farkındalık yaratmak ve sanatın iyileştirici gücüne vurgu yapmak amacıyla 2016 Mayıs ayında “Kansere Göğüs Ger” adında bir heykel sergisi, 2017 yılında ise Art in Hospital projesiyle karma resim sergisini gerçekleştirmiştir. Ayrıca www.ozgegunaydin.com adresinde yazıları yayınlanmaktadır.

        2012/ Lidya’nın Masalları - 2015/ Cari Hesap - 2016 / Cari Hesapsız-Kendime Notlar

        2016/ Kansere Göğüs Ger - 2017 / Panik Yok, Ben Kanserim / Heykel Sergisi - 2017/ Resim Sergisi - 2018 / Renkli Fikir Kumbaram - 2018 / Zeynep Hanım

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa