Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Galatasaray Alanyaspor maçının yazar yorumları! Galatasaray Alanyaspor maçı detayları - Spor Haberleri - Coredon Alanyaspor Haberleri
        • 1

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: Terim'in B planı gündem değiştirme. Milli aradan sonra Alanya maçından evvel herkes "Hoca bu arayı değerlendirmiştir. Bir plan bulmuştur" diye bekliyordu. Lakin bariz kötü gününde olan; milli aradan önceki maçlarında daha kötü oynayan Alanya'ya karşı G.Saray bu kez 4-2-3-1 ile sahadaydı.

        • 2

          Etebo atıldı. Babel'in golü el nedeniyle iptal edildi. Çağdaş Atan'ın değişiklikleri ile iyice gerileyen Alanya'ya son saniye golüyle kaybedilen bir maç daha oldu. Terim bu kez işini yapan VAR hakemine salladı. Etebo'yu eleştirdi.

        • 3

          Fatih Terim; Hajduk maçında başlayan; F.Bahçe maçı ile barizleşen, Rangers-Kasımpaşa-Alanya maçlarında net gözüken duruma yanıt vermeden bir süre daha gündem değiştirebilir. Ama aslen şu sorulara yanıt vermelidir: O sezon başındaki hız oyununa ne oldu? Her ama her puan kaybedilen maçtan sonra gündem değiştirmeye çalışmak yerine sorunun ne olduğunu anlatacak mısınız? A planınız olan o etkili hızlı pas oyununuz çözüldü ise B planınız nedir?

        • 4

          İBRAHİM YILDIZ: Fatih Terim’in işi zor. Birinci nedeni, eldeki kadronun sürekliliği yok. Performans seyirleri inişli çıkışlı. Büyük umutlarla alınan Arda Turan’ın nerede olduğunu gören var mı? Ligin 5 haftası hala ortada yok. Son iki dakika oyuna girmek Arda gibi bir oyuncuya yıkışır mı? Bu oyuncunun biran önce ilk 11’i zorlayıp formayı giymesi gerekiyor. Takımın ona ihtiyacı var. Kulübün verdiği şansı, değeri aynı oranda göstermesi gerekiyor.

        • 5

          MEHMET DEMİRKOL: Galatasaray’ın sezonun ilk 180 dakikasında oynadığı akılcı ve akıcı oyunu dün sahaya çıkan kadroyla oynanabilmesi çok zor. Omar ve Saracchi çift kanat akıncısının aynı anda çizgiye/ileri çıkmasının rakip üzerinde yarattığı etkiyle Linnes’in sahada olması farklı. Asıl önemlisi öndeki Arda-Fegholui-Belhanda üçlüsüyle maksimum hızda bir tek pas oyunu şart.

        • 6

          Bu dünkü 3’lüyle olmaz. Bunu yapamayınca Taylan ve Etebo salt savunmacıya dönüştü. Buna rağmen stoper kanat arasına etkili paslar yediler. Tabi hala Arda-Feghouli-Belhanda 3’lüsüne mi bel bağlıyorsun diye sorabilirsiniz? Bel bağlayan ben değilim, Terim... Ve eldeki kadro buysa, bu 3’lüye optimum formda ihtiyaç var. Babel-Akbaba-Kılınç’ı kullanabilmek için arkada Selçuk-Melo lazım. Ve mutlaka Omar-Saracchi’nin sahada olması.

        • 7

          AHMET ÇAKAR: Terim'in Aslanları maalesef kedi olmaya devam ediyor. Birinci dakikadan 90. dakikaya kadar hiçbir zaman oyuna üstünlüklerini koyamadılar. Pozisyon bulmuş olabilirler ama bazı oyuncular hazır olmadığı halde sırf Feghouli ve Belhanda'nın burunlarını sürtmek uğruna oynadılar. Terim'in de ciddi hataları vardı. Emre Akbaba ile başlamanın hangi mantığı olabilir? Zaten ilk 45 dakika Emre Akbaba ve Falcao sadece seyirci konumundalardı.

        • 8

          Gelelim hakem Tugay Kaan Numanoğlu'na... Alnından öpüyorum, fevkalade iyi bir maç yönetti. Verdiği her karar doğru. Saracchi'nin eline çarpan topta 'devam' dedi, karar doğru. Zira sağ kol açık ama top sol ve kapalı olan koluna çarpıyor. Ayrıca Belhanda'nın golü öncesinde de VAR'ın yardımıyla Babel'in oynayışını tespit ettiler. Çok sakin, çok güzel bir vücut dili var.

        • 9

          CEM DİZDAR: Galatasaray için Taylan/Marcao oyununun türevlenmesi bana sorulursa Belhanda/Feghouli ikilisini içeren bir düzenle mümkün. Elbette bunları takım içi dengeleri bilmeksizin yazıyorum. İyi organizasyon sorunları kolay çözen organizasyondur.

        • 10

          İlk iki hafta oynayan Galatasaray nereye kayboldu? Marcao/Taylan oyun kurulumu dışında başka düzenler oluşturmak neden mümkün olamadı? Alanya geçen yıl ki düzeni koruyor, üstelik kayıplara rağmen geliştiriyor. Galatasaray da geçen yıl ki düzende ama sanırım bu durumu tercih etmezler!..

        • 11

          ATİLLA GÖKÇE: Alanyaspor, ligdeki parıltısının aldatma olmadığını gösterdi dün. O parıltı, kendi yaktıkları ateşin ışığıydı. Hak ettikleri bir galibiyet ve emanete verdikleri liderliği alarak döndüler.

        • 12

          Galatasaray için Seyrantepe’de ligin en golcü ekibini ağırlamak, yukarıdaki nedenlerle çok sıkıntılı oldu... Bir kez daha anladık ve gördük ki Alanyaspor’un kulüp ve takım geleneği, aynen bu sezon da devam edecek. Kadro ve teknik adam değişimleri Akdeniz temsilcilerini hiç de olumsuz yönde etkilemiyor.

        • 13

          Alanyaspor çok sakin ve akıllı bir takım. Rakip baskısıyla baş edebiliyorlar. Yardımlaşarak, yerden ayağa oynayarak, yumuşak ve çabuk hamlelerle istedikleri tempoyu tutturabiliyorlar. Alanyaspor bize bir şeyler anlatmak istiyor... Göz kırpıp fısıldar gibi, neler söylüyor acaba? Duyamıyoruz. Birkaç hafta daha bekleyelim… Bakarsınız Süper Lig’de yepyeni bir hikaye yazarlar, kim bilir!

        • 14

          DENİZ ÇOBAN: Galatasaray lehine verilen penaltı çok netti. Saracchi'nin kapalı koluna çarpan topuna penaltı beklendi ama Numanoğlu'nun kararı doğruydu. Etebo'nun iki sarı kartında da hata yapmadı. 71’de Belhanda’nın golünde VAR devreye girdi ve doğru bir elle oynama tespiti yapıldı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa