Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş FIFA Vida'nın yeni görüntüleri hakkında soruşturma başlattı - Beşiktaş Haberleri

        Fotomaç'ın haberine göre, Beşiktaş'ın Hırvat yıldızı Domagoj Vida, Dünya Kupası'ndaki performansıyla göz doldururken Rusya zaferi sonrası yayılan videolarıyla gündeme oturdu. Yıllarca Ukrayna'da Dinamo Kiev'de forma giyen Vida'nın Rusya maçı sonrası Ukrayna lehine slogan atması siyasi olarak değerlendirildi ve FIFA tarafından soruşturuldu. FIFA ise Domagoj Vida'yı uyardı.

        VIDA'NIN YENİ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

        FIFA'nın uyardığı tecrübeli savunmacının yeni görüntüsü ortaya çıktı. Yanında Hırvat eski futbolcu Olic'in de yer aldığı görüntülerde Vida bu kez "Yan Belgrad, içmeye gidelim. Geldiğimde ben ödeyeceğim' benzeri ifadeler kullandı. Yeni görüntülerin yayılmasının ardından FIFA, Vida hakkında yeniden soruşturma başlattı.

        TARTIŞMALI SLOGAN

        'Zafer Ukrayna'nın', 1920'lerde Ukrayna'nın bağımsızlığını savunanların sloganından 2. Dünya Savaşı'nda Sovyetlere karşı Nazilerle işbirliği yapan aşırı sağcı milliyetçilerin sloganına dönüştü.

        2014'te Ukrayna'da dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in tartışmalı bir biçimde görevinden edilmesiyle sonuçlanan protestolarda Rusya yerine Avrupa ile yakınlaşma yanlısı olan Ukraynalı milliyetçilerin sloganı haline geldi.

        VIDA İNGİLTERE KARŞISINDA YARI FİNALDE

        Hırvatistan bu akşam İngiltere ile oynayacağı maçta final bileti için yarışacak. Vida'nın oynaması muhtemel gözüken maçı Hırvatlar kazanırsa finalde Fransa'nın rakibi olacak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa