Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (15 Eylül 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor.15 TemmuzDarbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 15 Eylül 2017 Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MERSİN'DE FETÖ OPERASYONU: 1 KİŞİ GÖZALTINDA

        Mersin'in Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan C.A'nın, Karayayla Mahallesi'ndeki bir çiftlik evinde saklandığı tespit edildi.

        Jandarma ekipleri tarafından adrese operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, C.A. gözaltına alındı. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ 4 İLDE FETÖ OPERASYONU: 11 KİŞİTUTUKLANDI

        İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında muvazzaf askerlerin de aralarında yer aldığı 11 kişi tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 zanlıdan 17'si İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

        Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan zanlılardan 11'i "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. Diğer zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklananlar arasında muvazzaf askerler de bulunuyor.

        Üç zanlının ise jandarmadaki işlemleri sürüyor.

        İzmir, İstanbul, Diyarbakır ve Çanakkale'de 8 Eylül'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 20 zanlı gözaltına alınmıştı. (AA)

        VAN'DA FETÖ OPERASYONU: 5 KİŞİ GÖZALTINDA

        Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince "FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçundan firari M.E. ve Ş.E'nin İpekyolu'ndaki bir özel eğitim kursunda çalıştıklarının tespit edildiği belirtildi.

        Özel eğitim kursuna düzenlenen operasyonda, M.E. ve Ş.E. ile K.S, R.B. ve S.Ş'nin gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, "Zanlıların ByLock kullanıcısı, Pak Eğitim-İş Sendikası üyesi ve şüpheli şirketlerde SGK kayıtlarının olduğu tespit edilmiştir. ifadesi yer aldı.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır." (AA)

        ADIYAMAN'DA BYLOCK KULLANAN 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Geçtiğimiz günlerde Bylock kullananFETÖ/PDY terör örgütü operasyonları kapsamında gözaltına alınan 32 kişiden 13'ü adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 13 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY terör örgütü operasyonları kapsamında Bylock kullandığı iddia edilen 40 kişiye yönelik Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Adıyaman merkezli Ankara, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep ve Nevşehir'de operasyon yapılmış ve 32 kişi gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alınan ve ifadeleri tamamlanan 13 kişi adli makamlara sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı 1 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, 12 kişinin tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme 12 kişiden 10'unun tutuklanmasına, 2'sinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklanan 10 kişiden 9'unun bayan olduğu öğrenildi.

        Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        KARA HAVACILIK KOMUTANLIĞI'NA FETÖ OPERASYONU

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 15 Temmuz 2016'da Kara Havacılık Komutanlığında görev yapan 24'ü muvazzaf 26 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

        Gözaltı kararının, yeni deliller üzerine alındığı belirtildi.

        Hakkında gözaltı kararı alınan zanlıların 24'ünün muvazzaf asker olduğu, birinin emekliye ayrıldığı, birinin ise meslekten ihraç edildiği kaydedildi.

        Zanlılardan birinin binbaşı, birinin üsteğmen, diğerlerinin ise astsubay olduğu öğrenildi. (AA)

        AKSARAY MERKEZLİ 4 İLDE FETÖ OPERASYONU: 71 GÖZALTI KARARI

        Aksaray merkezli 4 ildeFETÖ/PDY soruşturması kapsamında öğretmen ve ByLock kullanıcılarının aralarında bulunduğu 71 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Operasyonlar kapsamında 47 kişi gözaltına alınırken, 24 kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olanFETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu haberleşme aracı olan ByLock kullandıkları tespit edilen 11 kişi ve örgüte yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen 60 öğretmene yönelik Aksaray merkezli Mersin, Kayseri ve Bolu'da operasyon düzenlendi. 68'i Aksaray'da, 3'ü şehir dışında olmak üzere 71 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapan polis, 40'ı öğretmen, 7'si ByLock'cu olmak üzere 47 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Firari olan 24 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (İHA)

        REKLAM

        YALOVA MERKEZLİ 6 İLDE FETÖ OPERASYONU: 20 KİŞİ GÖZALTINDA

        Yalova merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.

        Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Yalova, İstanbul, İzmir, Samsun, Ankara ve Tekirdağ'da örgütle irtibatlı oldukları, finans desteği sağladıkları ve şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları öne sürülen 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı.

        Ekipler, operasyonda farklı meslek gruplarından 20 kişiyi gözaltına aldı.

        Haklarında yakalama kararı bulunan diğer 7 şüpheliyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. (AA)

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa