Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Son dakika: Fenerbahçe - Kasımpaşa | MAÇ SONA ERDİ - Kasımpaşa Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe ile Kasımpaşa 2-2 berabere kaldı.

        Bu sonucun ardından lig tarihindeki en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe, 14 haftada 14 puanla küme düşme hattının bir basamak yukarısında 15. sırada yer aldı.

        Ligde çıktığı 14 karşılaşmada 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi yaşayan Mustafa Denizli yönetimindeki Kasımpaşa ise 26 puana yükselerek ikinci sıradaki yerini korudu.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - KASIMPAŞA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ
        MAÇ İSTATİSTİKLERİ
        58 % Topla Oynama Yüzdesi 42 %
        4 İsabetli Şut Sayısı 3
        15 İsabetsiz Şut Sayısı 12
        8 Korner 2
        9 Faul 16
        1 Ofsayt 1

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        PENALTI - VAR - GOL İPTAL

        Mücadelenin hemen başında tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

        7. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Sağdan Popov'un ortasında arka direkte Diagne, gelişine topa vurdu. Kaleye doğru yönelen topa Isla'nın eliyle müdahale ettiğini belirleyen maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, penaltı noktasını gösterdi. 8'inci dakikada penaltıyı kullanan Diagne'nin vuruşunda, kaleci Harun Tekin topu çıkardı. Dönen topu Eduok ağlara gönderse de hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Nijeryalı oyuncunun ceza alanına penaltı vuruşundan önce girmesi nedeniyle golü iptal etti. Fenerbahçe, endirekt serbest vuruşla oyuna başladı.

        DİAGNE SAHNEDE

        22. dakikada Kasımpaşa öne geçti... Trezeguet'nin ceza yayı dışından sağ taraftan etkili ortasına altıpas üzerinde Diagne'nin kafa vuruşunda, top ağlarla buluştu: 0-1...

        32. dakikada ise Diagne'nin uzaktan vuruşunda kaleci Harun Tekin, topu güçlükle çıkardı. Pozisyonun devamında Skrtel, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

        EDUOK KAÇIRDI

        38. dakikada Eljif Elmas'ın kaptırdığı topla hızlı hücuma çıkan Kasımpaşa, çok önemli bir gol fırsatını kaçırdı. Topu kapan Trezeguet, ceza sahasına kadar taşıdığı meşin yuvarlağı sağdan bindiren Eduok'a aktardı. Bu oyuncunun, kaleci Harun Tekin'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma vuruşunda, top üstten auta gitti.

        SKORA DENGE GELDİ

        44. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Valbuena'nın soldan ortasına ön direkte Neustaedter'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1.

        ÖZGÜR ÇEK KENDİ KALESİNE ATTI

        45+3. dakikada ise Fenerbahçe öne geçti. Slimani'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Skrtel'in yerden ortasında Özgür Çek, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 2-1

        Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, 2-1 önde tamamladı.

        İkinci yarı ise ilk yarıya göre daha düşük tempoda oynandı...

        DİAGNE TUTULMUYOR!

        Dakikalar 54'ü gösterdiğinde Kasımpaşa'da Diagne bir kez daha sahne aldı ve skoru 2-2'ye getirdi: Trezeguet'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında, ön direkte Syam Ben Youssef'in kafayla indirdiği pasa hareketlenen Mbaye Diagne'nin altıpas içinde yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti.

        13 haftada 14 gol atan yıldız futbolcu Fenerbahçe maçında gol sayısını 16'ya yükseltti.

        Mücadelenin kalan dakikalarında ise başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 sona erdi.

        Stat: Ülker

        Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Erdinç Sezertam

        Fenerbahçe: Harun Tekin, Isla, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Eljif Elmas (Dk. 90+1 Reyes), Mehmet Ekici (Dk. 65 Benzia), Barış Alıcı, Valbuena (Dk. 66 Frey), Slimani

        Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Özgür Çek (Dk. 69 Veigneau), Sadiku, Tarkan Serbest, Pavelka (Dk. 81 Josue Sa), Eduok, Trezeguet (Dk. 89 Koita), Diagne

        Goller: Dk. 22 ve 54 Diagne (Kasımpaşa), Dk. 44 Neustaedter, Dk. 45+3 Özgür Çek (Kendi kalesine) (Fenerbahçe)

        Sarı kartlar: Dk. 7 Isla, Dk. 53 Mehmet Topal, Dk. 79 Eljif Elmas (Fenerbahçe), Dk. 26 Tarkan Serbest (Kasımpaşa)

        SÜPER LİG PUAN DURUMU

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa karşısında kadrosunda 3 değişiklik yaptı.Ülker Stadı'nda oynanan maçta Koeman, UEFA Avrupa Ligi'nde Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb'le 0-0 berabere kaldıkları maçın kadrosunda biri zorunlu üç değişikliğe gitti.

        Kırmızı kart cezalısı Jailson Marques Siqueira kadroda yer almazken, Yassine Benzia ile Michael Frey, yedekler arasında oturdu.Koeman, bu isimlerin yerine Mehmet Topal, Mehmet Ekici ve İslam Slimani'ye ilk 11'de şans verdi.

        MEHMET EKİCİ 3 AY SONRA İLK 11'DE BAŞLADI

        Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Ekici, 3 ay sonra ilk 11'de oynama şansı yakaladı. Son olarak ligin 4. haftasında 1 Eylül'de oynanan Kayserispor karşılaşmasında ilk 11'de forma giyen Mehmet, 14 resmi maç sonra 11'de oynadı.Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Barış Alıcı da Süper Lig'de 11 maç sonra ilk 11'de forma giydi. Barış, geçen hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Zagreb'le oynanan maçta da sahaya ilk 11'de çıkmıştı.

        FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK

        Fenerbahçe, Kasımpaşa maçına 6 futbolcusundan yoksun çıktı.Sarı-lacivertlilerde kırmızı kart cezalıları Jailson ve Roberto Soldado ile sakatlıkları bulunan Tolga Ciğerci, Oğuz Kağan Güçtekin, Andre Ayew ve Alper Potuk, kadroda yer almadı.

        TRİBÜNLER DOLMADI

        Fenerbahçeli taraftarlar, Kasımpaşa maçında tribünleri doldurmadı.Ülker Stadı'ndaki karşılaşmada tribünlerin yarısına yakını boş kaldı.Kasımpaşa'yı destekleyen 100'e yakın taraftar da maçı deplasman tribününden takip etti.

        MUSTAFA DENİZLİ'DEN TEK DEĞİŞİKLİK

        Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe maçına tek değişiklik yaparak takımını çıkardı. Lacivert-beyazlıların geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-0 yendiği maçta kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Loret Sadiku, ilk 11'e döndü.

        Geçen hafta ilk 11'de yer alan Josue Sa, yedek kulübesinde maça başladı.Öte yandan sakatlıklarını atlatan Olivier Veigneau ile Fode Koita, maç kadrosuna girdi.

        3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NDE ANLAMLI DAVRANIŞ

        Fenerbahçe Kulübü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir davranışta bulundu. Görme engelli Fenerbahçe taraftarı Ahmet Özat, sarı-lacivertli takımın kadrosunu anons etti.Öte yandan Fenerbahçeli futbolcular da sahaya "Kalpler engel tanımaz" pankartıyla çıktı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa