Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de UEFA listesine alınmayan 8 isim ne olacak? - Fenerbahçe Haberleri
        • 1

          UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Belçika'dan Anderlecht, Hırvatistan'dan Dinamo Zagreb ve Slovakya'dan Spartak Trnava'yla mücadele edecek olan Fenerbahçe, UEFA'ya 23 kişilik kadroyu bildirdi.

        • 2

          UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan kadroda, Carlos Kameni, Berke Özer, Mehmet Ekici, Nabil Dirar, Ozan Tufan, Roberto Soldado, Tolga Ciğerci ve Ferdi Kadıoğlu yer almadı. Listede 8 futbolcu yer almazken bu isimlerle ilgili teknik heyetin düşüncelerine HABERTÜRK ulaştı...

        • 3

          Cocu ve kurmayları, UEFA Avrupa Ligi kadrosunu belirlerken altyapıdan yetişme, mevkilerdeki alternatifleri ve fiziksel durumları göz önünde bulundurdu.

        • 4

          Hollandalı çalıştırıcı, liste dışı kalan oyunculardan anlayışlı olmasını talep edip takım arkadaşlarından hiçbir farkları olmadığını dile getirdi.

        • 5

          3 kulvarda mücadele edeceklerini ve bu isimlerden çoğunun sezon içinde şans bulacağını belirten Cocu, oyunculardan beklentilerini de açık bir şekilde aktardı.

        • 6

          İşte Cocu ve ekibinin, UEFA Avrupa Ligi listesinde şans vermediği 8 isimle ilgili görüşleri:

        • 7

          Berke Özer: Fenerbahçe'nin geleceğe yatırım amacıyla transfer ettiği Berke Özer, altyapıdan yetişen yerli oyuncu kriterine uymadığı için kadroya dahil edilmedi. Fenerbahçe, Berke'yi Türkiye Kupası maçlarında ve U21 takımında değerlendirecek.

        • 8

          Carlos Kameni: Ligde oynayabilecek 14 oyuncunun arasına da dahil edilmeyen Kamerunlu kaleci hiçbir şekilde kadroda düşünülmüyor. Özellikle Harun'un transferiyle bileti kesilen Kameni'nin takımdan ayrılması için de çalışmalar sürüyor.

        • 9

          Nabil Dirar: Cocu'nun planlarında ön sıralarda yer almayan Dirar, bu sebepten dolayı Avrupa kadrosuna dahil edilmedi. Özellikle sağ kanatta ve sağ bekte Fenerbahçe'nin alternatiflerinin de olması Dirar'ı Avrupa kadrosunun dışında bıraktı.

        • 10

          Mehmet Ekici: Fiziksel açıdan haftada iki maçı kaldıracak kapasitesi bulunmayan Mehmet Ekici'yi sadece ligde kullanmayı planlayan Cocu, bu nedenle oyuncuyu Avrupa Ligi kadrosuna dahil etmedi.

        • 11

          Ferdi Kadıoğlu: Genç oyuncu bu sezon daha çok A takım ile antrenman yaptırılıp U21 takımında forma giyecek. Ferdi ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nda şans bulacak.

        • 12

          Tolga Ciğerci: Orta sahada oynadığı mevkii de Mehmet Topal ve Jailson'un olması sebebiyle kısıtlamaya takıldı ve kadronun dışında kaldı.

        • 13

          Roberto Soldado: Kadroya eklenmemesi en çok sürpriz yaratan isim olarak dikkat çekti. Soldado'nun dışarıda kalmasında da fiziksel konular ağır bastı. Soldado'nun transfer döneminde de gönderilmesine onay verilmiş fakat İspanyol oyuncu, Fenerbahçe'den ayrılmamıştı.

        • 14

          Ozan Tufan: Kadro dışı kalması sebebiyle Avrupa kadrosuna da yazılmadı. Ozan Tufan'ın ne zaman affedileceği ise henüz net değil. Aynı zamanda orta sahada alternatifin çok artması sebebiyle Ozan'a yer kalmadı.

        • 15

          Fenerbahçe'nin grup maçlarında oynatabileceği futbolcuların listesi şöyle: Volkan Demirel, Harun Tekin, Erten Ersu, Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Diego Reyes, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Yiğithan Güveli, Mehmet Topal, Alper Potuk, Barış Alıcı, Jailson Marques Siqueira, Yassine Benzia, Aatıf Chahechouhe, Mathieu Valbuena, Oğuz Kağan Güçtekin, Eljif Elmas, İslam Slimani, Michael Frey, Andre Ayew.

        • 16

          Öte yandan Fenerbahçe, UEFA ile yapılan FFP anlaşması gereğince kadroya 23 oyuncu kaydedebiliyor. Bu 23 oyuncunun 3'ünün Fenerbahçe altyapısından yetişmiş olması gerekiyor. Yiğithan Güveli, Ertan Ersu ve Oğuz Kağan Güçtekin, sarı-lacivertlilerin altyapı kontenjanından UEFA'ya bildirdiği isimler oldu.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa