Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fenerbahçe Beşiktaş MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Dev derbide kazanan yok! - Beşiktaş Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor TotoSüper Lig'in 6. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 7 puana, Beşiktaş ise 11 puana yükseldi. Öte yandanSiyah-Beyazlı ekibin Kadıköy'deki galibiyet hasreti 15 yıla çıktı...

        Derbiye Fenerbahçe iyi başlayan taraf oldu.

        Mücadelenin 26. dakikasında sol kanatta buluştuğu topla ceza sahasına giren Quaresma'nın plase vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

        31. dakikada ise Benzia'nın kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde iyi yükselen Slimani'nin kafa vuruşunda top üst ağlarda kaldı.

        AWEY KAÇIRDI

        34. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı... Hasan Ali Kaldırım'ın ara pasıyla ceza sahası önünde kaleciyle karşı karşıya kalan Ayew'in vuruşunda, top üstten auta çıktı.

        HASAN ALİ DİREĞE TAKILDI

        Bu pozisyondan 1 dakika sonra ise ceza sahası dışında topu önünde bulan Hasan Ali Kaldırım'ın sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

        BABEL'DEN HARİKA GOL

        40. dakikada Beşiktaş, Babel'in attığı harika golle derbide 1-0 öne geçti. Pepe'nin uzaklaştırmak için savunmadan şişirdiği topu iyi kontrol eden Babel, ceza sahası dışından sert bir vuruş yaparken, top kaleci Harun Tekin'in sağından ağlarla buluştu: 0-1.

        Mücadelenin ilk 45 dakikası bu sonuçla sona erdi.

        İkinci yarıya ise etkili başlayan taraf Beşiktaş oldu.

        54'te Oğuzhan Özyakup'un ara pasıyla topla buluşan Jeremain Lens'in ceza alanında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin sağından dışarı çıktı.

        56'da karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini Fenerbahçe gerçekleştirdi. Mehmet Topal oyundan çıkarken, Elif Elmas yerine giren isim oldu.

        59. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Loris Karius topu kornere gönderdi.

        61. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Lens'in ara pasıyla topla buluşan Babel'in ceza alanında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top yan ağlarda kaldı.

        LENS GOLE ÇOK YAKLAŞTI

        Bu pozisyondan 2 dakika sonra Ryan Babel, Oğuzhan Özyakup, Jeremain Lens arasındaki üçlü paslaşma sonrasında topla buluşan Jeremain Lens'in rakibini ekarte ederek ceza yayından kaleye gönderdiği şutunda Harun Tekin topa hakim olmayı başardı.

        69. dakikada Beşiktaş'ta Oğuzhan ve Lens'in yerine Ljajic ile Larin oyuna dahil oldu.

        AYEW ATTI!

        71. dakikada Fenerbahçe, Andre Ayew'in golü ile maçta eşitliği yakaldı: Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Ayew'in altıpas önünde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Loris Karius'un solundan ağlarla buluştu: 1-1.

        Kalan dakikalarda her iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve dev derbi 1-1 eşitlikle sona erdi.

        CANER KIRMIZI KART GÖRDÜ

        Derbi mücadelesinin 87. dakikasında sarı kart gören Caner Erkin, maçın bitmesinin ardından hakem Fırat Aydınus'a yaptığı itiraz sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.Cezalı duruma düşen Caner Erkin, 7. haftadaki Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

        FENERBAHÇE: 1 - BEŞİKTAŞ: 1

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşcıoğlu

        FENERBAHÇE: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Reyes, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 56 Eljif Elmas), Jailson, Ayew, Chahechouhe (Dk. 62 Valbuena), Benzia (Dk. 89 Mehmet Ekici), Slimani

        BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner Erkin, Hutchinson, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup (Dk. 70 Ljajic), Quaresma (Dk. 90+1 Necip Uysal), Lens (Dk. 70 Larin), Babel

        GOLLER: Dk. 40 Babel (Beşiktaş), Dk. 71 Ayew (Fenerbahçe)

        KIRMIZI KART: Caner Erkin (Maç bittikten sonra) (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 59 Reyes (Fenerbahçe), Dk. 63 Tolgay Arslan, Dk. 64 Oğuzhan Özyakup, Dk. 84 Quaresma (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Slimani'nin sol ayağıyla şutunda, kaleci Karius topu kontrol etti.

        15. dakikada sağ kanattan topla hareketlenen Şener Özbayraklı'nın etkili ortasına altıpas üzerinde Chahechouhe'nun müsait durumda kafa vuruşunda, top kaleci Karius'da kaldı.

        20. dakikada Şener Özbayraklı'nın hatalı pası sonrası Reyes ile bire bir kalan Babel'in açıyı bulduktan sonra vuruşunda, top Reyes'in ayağına çarparak kornere çıktı.

        26. dakikada sol kanatta buluştuğu topla ceza sahasına giren Quaresma'nın plase vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

        31. dakikada Benzia'nın kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde iyi yükselen Slimani'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

        34. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın ara pasıyla ceza sahası önünde kaleciyle karşı karşıya kalan Ayew'in vuruşunda, top üstten auta çıktı.

        35. dakikada ceza sahası dışında topu önünde bulan Hasan Ali Kaldırım'ın sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

        40. dakikada Beşiktaş öne geçti. Pepe'nin uzaklaştırmak için savunmadan şişirdiği topu iyi kontrol eden Babel, ceza sahası dışından sert bir vuruş yaparken, meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin'in sağından ağlarla buluştu: 0-1.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        54. dakikada Oğuzhan'ın ara pasıyla altıpasın sol çaprazında topla buluşan Lens'in ayağının dışıyla vuruşunda, meşin yuvarlak kaleye paralel auta çıktı.

        58. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın uzaktan şutunda, kaleci Karius'tan seken topu savunma kornere uzaklaştırdı.

        61. dakikada Lens'in ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda toplu buluşan Babel'in sert şutunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

        63. dakikada Beşiktaş'ın 5'e 4 geldiği pozisyonda son olarak ceza yayı içinde toplu buluşan Lens'in şutunda, kaleci Harun meşin yuvarlağı kontrol etti.

        71. dakikada Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Sol kanattan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasına, penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Ayew'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1.

        78. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Benzia, meşin yuvarlağı yay üzerinde bulunan Benzia'ya aktardı. Bu oyuncu da soldan bindiren Eljif'i gördü. Makedon futbolcunun ceza sahası içinde gelişine sol ayağıyla vuruşunda, top yandan auta gitti.

        80. dakikada Quaresma'nın kullandığı kornerde altıpasta iyi yükselen Vida'nın kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

        90+3. dakikada Caner Erkin'in kullandığı kornerde, arka direkte Pepe'nin kafa vuruşunda top auta gitti.

        MAÇTAN NOTLAR

        FENERBAHÇE

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş'la oynadıkları derbi maçın ilk 11'inde son karşılaşmaya göre 4 değişiklik yaptı.Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Cocu, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Dinamo Zagreb'e 4-1 yenildikleri maçın ilk 11'inden 4 ismi değiştirdi.

        Hollandalı teknik adam, İsmail Köybaşı, Eljif Elmas, Alper Potuk ve Michael Frey'in yerine derbide Hasan Ali Kaldırım, Jailson Marques Siqueira, Andre Ayew ve Islam Slimani'ye şans tanıdı.

        Kalede Harun Tekin'le başlayan Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Diego Reyes ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Savunmanın önünde Mehmet Topal, Jailson yer alırken, kanatlarda Chahechouhe ile Ayew forma giydi. Santrfor arkasında Yassine Benzia'ya görev veren Cocu, ileri uçta ise Slimani'yi oynattı.

        SKRTEL YETİŞMEDİ

        Fenerbahçe'de durumu belirsiz olan sakat futbolculardan bir iyi bir de kötü haber geldi.Dinamo Zagreb maçı öncesi sakatlanan Slovak stoper Martin Skrtel, derbiye yetişemedi. Milli takım arasından sakat dönen ve Atiker Konyaspor ile Dinamo Zagreb maçlarını kaçıran Hasan Ali Kaldırım ise iyileşerek formayı İsmail Köybaşı'ndan geri aldı.

        Sarı-lacivertlilerde sakatlığı süren Tolga Ciğerci de derbi kadrosunda bulunmadı. Teknik direktör Phillip Cocu, Roberto Soldado ve Nabil Dirar'ı ise maç kadrosuna dahil etmedi.Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Volkan Demirel, Mauricio Isla, İsmail Köybaşı, Eljif Elmas, Frey, Alper Potuk, Mehmet Ekici, Barış Alıcı, Mathieu Valbuena ve Yiğithan Güveli oturdu.

        ŞENOL GÜNEŞ'E TEPKİ

        Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e tepki gösterdi.Maç başlamadan Güneş'e küfürlü tezahüratlar yapan taraftarlar, siyah-beyazlıların teknik direktörü sahaya çıkınca da protestosunu sürdürdü. Sarı-lacivertli taraftarlar, Beşiktaş forması giyen eski futbolcuları Caner Erkin aleyhine de tezahüratlar yaptı.Beşiktaşlı taraftarlar da hem Şenol Güneş'e hem de Caner Erkin'e tezahüratlarla destek verdi.

        ALİ KOÇ VE COCU'NUN İLK HEYECANI

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile teknik direktörü Phillip Cocu, görevlerindeki ilk derbi heyecanlarını yaşadı. Sarı-lacivertli kulübün 37. başkanı seçilen Ali Koç, bu görevdeyken ilk derbi heyecanını Beşiktaş karşısında tattı.Sezon başı Fenerbahçe'nin başına geçen Cocu da Türkiye'deki ilk derbi sınavını Beşiktaş karşısında verdi.Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıkan 6 futbolcu da Fenerbahçe formasıyla ilk derbi maçlarına çıktı. Yeni transferler Harun Tekin, Reyes, Jailson, Ayew, Benzia ve Slimani, bu heyecanı yaşayan sarı-lacivertli futbolcular oldu.

        SLİMANİ'YE ALKIŞ

        Karşılaşmadan sonra Fenerbahçeli taraftarlar, santrforları İslam Slimani'yi alkışladı. Oğluyla bir süre sahada top oynayan Slimani, taraftarların desteğini aldı.

        BEŞİKTAŞ

        Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sarpsborg mücadelesine göre 5 değişiklikle sahaya çıktı.Siyah-beyazlı ekipte kırmızı kart cezalısı Gary Medel'in yerine savunmanın önünde Atiba Hutchinson görev aldı. Geçen sezonun son haftalarında sakatlık yaşayan ve 2018-2019'un ilk haftalarında aynı sebepten görev almayan Hutchinson, 163 gün sonra ilk kez şans buldu.

        Atiba Hutchinson, sakatlığı nedeniyle geçen sezonun son 5 haftasında görev alamadı. Kanadalı oyuncu, tedavi sürecinde bu sezonun ilk 5 haftalık bölümünde yine takımını yalnız bırakırken, Avrupa kupalarındaki 7 karşılaşmada da formasından uzak kaldı.

        FORVETTE BABEL OYNADI

        Siyah-beyazlı ekipte Fenerbahçe karşısında forvette Ryan Babel görev aldı. Şenol Güneş, geride kalan 10 maçta suskun kalan Cyle Larin'i derbi maçta yedek soyundurdu ve hücumda Babel'e şans verdi.

        Q7 VE VİDA İLK 11'DE

        Siyah-beyazlı ekipte Ricardo Quaresma ile Domagoj Vida da ilk 11'de şans bulan oyuncular arasında yer aldı.Quaresma, Gökhan Töre'nin yerine orta sahanın sağında görev yaptı. Vida ise Enzo Roco'nun yedek soyunduğu mücadelede Pepe ile savunmanın göbeğinde oynadı.

        ADRİANO YİNE YOK

        Beşiktaş'ta dizinde sakatlığı bulunan Adriano Correia, Sarpsborg maçını olduğu gibi Fenerbahçe karşılaşmasında da takımını yalnız bıraktı. Şenol Güneş, Mustafa Pektemek, Güven Yalçın ve Alpay Çelebi'yi ise maç kadrosuna almadı.

        BABEL YİNE ATTI

        Derbi maça forvet hattında başlayan ve Beşiktaş'ı 40. dakikada 1-0 öne geçiren Ryan Babel, Ülker Stadı'ndaki derbi maçını yine boş geçmedi.

        Siyah-beyazlı ekibin geçen sezon rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada takımının tek golünü kaydeden Babel, 2018-2019'daki ilk derbi mücadelesinde de fileleri havalandırdı. Bu sezon resmi maçlardaki 6. golünü kaydeden Babel, bunların 4'ünü son 4 karşılaşmada attı.

        DEPLASMANDA PUAN KAYBI SÜRDÜ

        Beşiktaş, bu sezon deplasmanda üst üste ikinci kez puan kaybetti. Ligin 4. haftasında Bursaspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, 6. haftadaki derbi maçını da aynı skorla tamamladı. Beşiktaş, dış sahadaki 2 karşılaşmada 4 puan yitirdi.

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa