Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Facebook'tan bir ayrılık daha... Oculus'un kurucusu da istifa etti - Teknoloji Haberleri

        Sosyal ağ Facebook‘un sahibi olduğu sanal gerçeklik şirketi Oculus‘un kurucusu Brendan Iribe, şirketteki görevinden ayrıldığını duyurdu.

        İstifa kararını kişisel Facebook sayfası üzerinden açıklayan Iribe, 2012 yılında kurucuları arasında yer aldığı Oculus’un CEO’luğunu da yapmıştı.

        Brendan Iribe’nin ayrılma kararında, Facebook yönetimiyle bilgisayar destekli sanal gerçeklik çalışmaları konusunda fikir ayrılığına düşmesinin etkili olduğunu belirtiliyor.

        2012 yılında kurulan ve 2014 yılında 2 milyar dolar karşılığında Facebook tarafından satın alınan Oculus, 2016 yılında ilk sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift’i kullanıma sunmuştu. Ardından Oculus Go’yu piyasaya süren şirket, son olarak Oculus Quest adlı yeni cihazını geliştiriyordu.

        REKLAM

        Oculus’un kurucularından olan Iribe, 2016 yılında şirketteki CEO’luk görevinden ayrılmasının ardından sosyal ağın bilgisayar destekli sanal gerçeklik biriminin başına geçmişti.

        Konuya yakın kaynaklar Brendan Iribe’nin, Facebook yönetiminin sanal gerçekliği daha ucuz ve erişilebilir kılmak için bazı konularda ödün vermesinden rahatsız olduğunu ifade ediyor.

        WHATSAPP VE INSTAGRAM KURUCULARI DA AYRILMIŞTI

        Anlaşılan Iribe, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve yönetimle görüş ayrılığına düşüp, şirketten ayrılan ne ilk ne de son kişi olacak.

        Facebook'un 2012'de 1 milyar dolara satın aldığı Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger da geçen ay istifa kararlarını duyuyarak, şirketten ayrılmışlardı.

        Instagram’ın kurucularından önce de geçen yılın eylül ayında da WhatsApp’ın kurucu ortağı Brian Acton, kurduğu ve 2014 yılında 19 milyar dolara Facebook’a sattığı şirketten ayrılma kararı almıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa