Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Facebook, Libra'da açık bulana 10 bin dolar ödül veriyor - Teknoloji Haberleri

        Sosyal medya devi Facebook, gelecek yıl kullanıma sunmayı planladığı kripto parası Libra üzerinde testlere başladı. Kripto paradan sorumlu Libra Association, 'Libra Bug Bounty' programını başlattıklarını açıkladı. İngilizce orijinal metnineburadan ulaşabileceğiniz açıklamaya göre program kapsamında Libra ekosistemindeherhangi bir hata veya güvenlik açığı bulan katılımcılara ödül verilecek. Bulunan açık veya hatanın önemine göre verilen ödül 10 bin doları bulacak.

        'KÜRESEL BİR TOPLULUĞA İHTİYAÇ VAR'

        Bugüne kadar aralarında MasterCard, Visa, PayPal, eBay ve doğal olarak Facebook gibi dev şirketlerin destek verdiğini açıkladığı Libra Association'ın Baş Ekosistem Geliştiricisi Michael Engle programın amacının siber güvenlik alanındaçalışan kişileri blockchaini dikkatli bir şekilde inceleme konusunda teşvik etmek olduğunu belirtti. Şeffaf ve heyecanlı bir küresel güvenlik uzmanı ağıyla çalışmaktan büyük memnuniyet duyacaklarınıifade eden Engle "Küresel bir kripto parayaratmak için küresel bir topluluğa ihtiyacınız vardır. Bu işi doğru yapmak için ne kadar gerekiyorsa o kadar vakit harcamaya hazırız" açıklamasında bulundu.

        Bu arada Libra'nın sitesinde yer alan açıklamada maksimum ödül olarak 10 bin dolardan bahsedilse de Libra Association bulunan açığın veya hatanın büyüklüğüne göre bu rakamın artabileceğini belirtti.Benzer ödül programlarını Facebook uzun süredir diğer mecralarında uygulamaya koymuş durumda. Örneğin Facebook kullanıcı verilerini kurallara uygun olmayan bir şekilde kullanan uygulamaları tespit ve şikayet edenlere, firma 40 bin dolara kadar ödül veriyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa