Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Facebook ve İnstagram çöktü mü? Facebook ve İnstagram neden açılmıyor - Teknoloji Haberleri

        Sosyal medya devi olan Facebook'ta bir süredir erişim sorunu yaşanıyor. Dünya genelinde sorun devam ederken Türkiye'de de bağlantı sorunu devam ediyor. Yaşanan bağlantı sorunu akıllara 'Facebook çöktü mü?' sorusunu getirdi. Peki, Facebook çöktü mü? Facebook neden açılmıyor? Facebook ne zaman düzelecek?

        İşte Facebook'un anlık kesinti haritası

        FACEBOOK VE INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

        Dünya genelinde Facebook'a bağlantı sorunu yaşanıyor. Saat 18.00'dan beri erişimde aksaklık yaşanan Facebook'ta bağlantı sorunu hala devam ediyor. Facebook'ta dünya genelinde totalde yüzde 39 erişim sorunu yaşanıyor. Oturum açma esnasında yüzde 36 bağlantı sorunu yaşanırken, mobil uygulamada yüzde 23 erişim sorunu yaşanmaktadır.

        REKLAM

        Dünyanın en çok kullanılan fotoğraf sosyal ağı Instagram'da da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Kullanıcılar tıpkı Facebook'a giriş, kullanım ve uygulama erişiminde sorun yaşıyorlar.

        İşte Instagram'ın anlık kesinti haritası

        Her iki platformun aynı anda sorun yaşanmasının sebebi ise aynı sunucu kaynaklarından yararlanmalarından olabilir. Instagram'ın sahibi olan Facebook'un sunucularındaki sorun an itibariyle en çok Rusya ve Avrupa'daki bazı ülkelerde hissediliyor.

        Türkiye'deki kullanıcıların tamamı sorundan etkilenmezken farklı kullanıcı hesaplarında farklı sorunlar yaşanıyor. Instagram'da haber akışına ulaşmakta sorunlar yaşanırken uygulama kullanımındaki sorunlar an itibariyle yüzde 20 oranında. Facebook'ta da benzer bir şekilde hesaplara girişte sorun yaşanırken bazı hesaplar sorunsuz şekilde çalışıyor.

        Facebook'a erişmeye çalışan kimi kullanıcılar Facebook'un bakım yaptığı mesajıyla karşılaşırken bazı kullanıcılar ise sayfayı hiç görüntüleyemiyor. Öte yandan yukarıda da belirttiğimiz gibi bazı kullanıcı hesapları için hiçbir sorun yaşanmıyor.

        GÜNCELLEME:

        Her iki sitede yaşanan sorun yaklaşık 1 saat içinde giderildi. An itibariyle her iki platforma erişimde hiçbir sıkıntı olmadı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa