Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EYT'lilere bayram ikramiyesi verilecek mi? 2023 Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'liler bayram ikramiyesinden faydalanacak mı?
        • 1

          Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin Meclis'e sunulmasının ardından emeklilik ayrıntıları netleşti. Sigortalılık süresi ve prim gün sayısını sağlayanlara emeklilik hakkı veren EYT düzenelemesinin TBMM Başkanlığı'na sunulmasının ardından bayram ikramiyesi konusu gündeme geldi. EYT'liler, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda bin 100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyesinden yararlanıp yararlanmayacağını merak ediyor. İşte, 2023 EYT'lilere bayram ikramiyesi hakkında merak edilenler...

        • 2

          EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

          Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında yapılan ikramiyee ödemeleri 1100 lira olarak yapılıyor. 2023 yılında geçerli olacak emekli bayram ikramiye tutarları belli olmadı.

        • 3

          EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

          EYT yasa teklifi 30 Ocak günü Meclis'e geldi. Yasa yürürlüğü girdikten sonra 1,7 milyon işçi, 89 bin esnaf ve 496 bin memur olmak üzere toplam 2,2 milyon kişinin hemen emekli olabileceği açıklanmıştı.

        • 4

          Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenen emekli bayram ikramiyelerinin EYT'lilerle ilgili durumu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

          Fakat başvurusnu hemen yapıp emekli olan EYT'lilerin Ramazan Bayramı'ndan itibaren ikramiye almaları öngörülüyor.

        • 5

          KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENİR?

          Ödemenin yapılacağı tarihte, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa