Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Eskişehirspor'dan tarihe geçecek hareket! - Futbol Haberleri

        Spor Toto 1. Lig'de Karabükspor - Eskişehirspor maçı uzun yıllar unutulmayacak anlara sahne oldu. Mücadelede Eskişehirspor, 3-0 öndeyken ev sahibi ekibin oyuncularından Yusuf Akbulut sakatlandı ve çıkmak zorunda kaldı.

        3 değişiklik hakkının dolması nedeniyle Mavi Ateş, maça 10 kişi devam etmek zorunda kalırken Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa'dan flaş bir hamle geldi. Çapa, rakibinin 10 kişi kalması üzerine oyuncusu Halil İbrahim Öner'i kenara çağırarak karşılaşmanın kalan dakikalarının 10'a 10 devam etmesini sağladı. Maçı Eskişehirspor 4-0 kazanırken Çapa'nın bu hareketi büyük alkış aldı.

        REKLAM

        Kardemir Karabükspor: 0 - Eskişehirspor: 4

        Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

        Hakemler: Yasin Kol, Engin Erdem, Ahmet Şimşek

        Kardemir Karabükspor: Furkan Kaçar, Arda Belen, Fatih Tultak, Can Sıkılmaz, Berkay Yılmaz, Arif Bostancı (Dk. 65 Abdullah Sezgin), Hüseyin Topbaş (Dk. 72 Toykan Topuz), Emre Eser, Cihan Aydın, Yusuf Akbulut, Melih Berat Arslan (Dk. 46 Oğuz Eken)

        Eskişehirspor: Melih Ağa, Ferhat Kiraz (Dk. 14 Cemali Sertel), Sezgin Coşkun, Furgan Polat (Dk. 57 Milinkovic), Erdal Akdarı, Sissoko, Issah, Sekidika, Mehmet Feyzi Yıldırım (Dk. 46 Hakan Aslantaş), Mehmet Özcan, İbrahim Halil Öner

        Goller: Dk. 11 Erdal Akdarı, Dk. 21 Sekidika, Dk. 50 Issah, Dk. 88 Milinkovic (Eskişehirspor)

        Sarı kartlar: Dk. 19 Arda Belen, Dk. 43 Cihan Aydın (Kardemir Karabükspor), Dk. 54 Mehmet Özcan (Eskişehirspor)

        FUAT ÇAPA: GAYET NORMAL VE OLMASI GEREKENİ YAPTIK

        Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, maçın ardından şunları söyledi:

        “Biz futbolun neler olduğunu unutmaya başladık. Sadece futbolun spor olduğunu unuttuk, diğeri her şeyi düşünmeye başladık. Aslında bu sosyal bir aktivite ve bunu unutmamak lazım. O kadar çok insanı taraflı tarafsız stada çekiyorsunuz. Onlar sizi izlemeye geliyorlar. Bizim yapmış olduğumuz gayet normal ve olması gereken bir şey. Olması gereken bu. İnşallah biz örnek oluruz ve bu tür hadiseler tekrar olur. Bugün skor daha değişik olsaydı bizim için ne değişecekti, hiçbir şey değişmeyecekti. Ama karşımızda oynayan arkadaşların onuru ve gururu var. Onları incitmememiz, küçültmememiz lazım. Onları yüceltmemiz lazım. Kendi oyuncularıma da teşekkür ediyorum. Sahada söylemiş olduklarımızı sadece futbol anlamda değil diğer anlamda da çok iyi yaptılar. Karşılarındaki oyunculara saygı duyarak oynadılar. Bu aldığımız puandan çok çok daha değerli. Biz sadece futbolu geliştirmeye değil, onların bireysel gelişmesi için de ne gerekiyorsa onu yapacağız. Türk futbolu da bununla birlikte bazı şeyleri kazanmış olur.”

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa