Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Odunpazarı İlçesinde, Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (s.a.v.) anma programı düzenlendi.

        Programa Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Müftü Yardımcısı Ziya Albayrak, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad önder Ceylan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ayben Çimen ve Abdülkerim Çömçe, Şube Müdürümüz Selçuk Kalkancı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt; "Bugün Âlemlere Rahmet Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya gözlerini açmasının yıldönümünü idrak etmekteyiz. Onun yeryüzüne bir güneş gibi doğması sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için bir rahmet vesilesidir. Biz Müslümanların temel kaynağı olan Kur'an'ı iyi anlaması, iyi yaşaması, yaşamakla kalmayıp çevresine de Hakk'ı ve sabrı tavsiye içerisinde olması gereklidir. Yüce Allah Kur'anı Kerim'i göndermiş, onun nasıl yaşanabileceğini Peygamber Efendimiz bize nübüvvet hayatı boyunca ayrıntılı olarak göstermiştir" dedi.

        Kur'anı Kerim tilavetinin ardından, şiirlerin, kaside ve ilahilerin okunduğu programda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa