Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gürleyik Dernek Başkanı Halit Gürsoy ve Gürleyikli gençler istişare için bir araya geldi.

        Gürleyik Dernek Başkanı Halit Gürsoy, Gürleyikli genç bir heyet ile bir araya geldi. Bir kafede gerçekleşen istişare toplantısına Gürleyik Dernek Başkanı Halit Gürsoy, Gürleyikli gençlerin öncülerinden Ayhan Cızık, Burak Uysal, Melih Yılmazer, Hamid Corcor ve bir çok genç Gürleyik sevdalısı katıldı. İstişare toplantısında dünden bugüne Gürleyik köyünü yakından ilgilendiren tüm konular ele alındı. İstişare toplantısında Gürleyik'te özellikle bayramlarda ve hafta sonlarında yaşanan trafik yoğunluğu, günü birlik gelen yerli turistlerin kurallara uymaması, kamp yapanların ve dahi ziyaretçilerin mangal yasağını delmesi, hidroelektrik santral (HES), Hacı Halit Ağa Konağı ve müştemilatı ele alındı.

        Gürleyikli gençlerin öncülerinden Ayhan Cızık konuşmasında "Bu toplantının alt yapısı sosyal ağlarda sağlanmıştı. Faydalı bir toplantı oldu. Problemleri masaya yatırdık, çözüm yolları aradık. Gürleyik köyümüzün içme suyu problemi var. Kullanma suyumuz azaldı ve pis. Diğer yandan gelen turistlerin, ziyaretçilerin Gürleyik köy yapısına uygun davranmadıklarından şikayetçiyiz. Çevreyi kirletiyorlar. Kendi köyümüzde yabancı gibi olduk. Bu husuta dernek kurmaya karar verdik" dedi.

        Dernek Başkanı Halit Gürsoy ise yaptığı açıklamada "Artık doğayı korumak için bazı gösteriler yapmak zorundayız. Büyükşehir yasasıyla birlikte bazı şeyler eskisi gibi olmayacak. Gürleyik artık mahalle oldu. Gürleyik potansiyel bir köy oldu. Yılda iki bayramda yoğunluk normal, çözüm adına adım atmalıyız. Bizler her türlü önlemi almak için Kültür Bakanlığına dilekçe verdik. Bütün kurumlar Gürleyik'te toprak sahibi. Mihalıççık Belediyesinden tutun, Devlet Su İşlerine (DSİ) herkesin toprağı var. Festivaller yaptık. Sivil toplum kuruluşlarını yanımıza aldık. Siyasilerden destek gördük. Hamamyolu'nda HES için imza topladık, kendi köylülerimiz bile o dönem gelip imza vermedi. Biz direndik HES mücadelemizi kazandık. Gençlere dernek konusunda destek vereceğim" şeklinde konuştu.

        Katılımcılara ev sahipliği yapan Halit Gürsoy, Gürleyikli gençlerin öncülerinden Ayhan Cızık’a günün anlam ve önemine binaen Yunusemre’nin bir portresini ve hat yazılarından oluşan hediyeler takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa