Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala berberlerin yoğunluk yaşamaması adına 16 Eylül Pazar günü iş yerlerini açabileceklerini belirtti.

        Berberlerin yoğunluk ve sıkışıklık yaşamaması için böyle bir uygulamanın yapıldığını dile getiren Başkan Özkara, konuyla ilgili meslektaşlarına da mesaj yoluyla bilgilendirme yaptıklarını dile getirdi. Berberler için pazar tatili uygulamasının 2000 yılından bu yana uygulandığını hatırlatan Özkara, şunları kaydetti:

        “Bildiğiniz üzere 17 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasından dolayı pazar günleri kapalı olan erkek berberlerimizin açılmasıyla ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Çocuklarımızın tıraş olması ve bakımlarının yaptırılmasıyla ilgili bu pazar, ayın 16’sında erkek berberi ve kuaförlerimiz açıktır. Çünkü bu pazar, onların ihtiyaçlarını gidermek ve yoğunluğun da olmaması adına bu çalışmanın devamını yıllardır yapıyoruz. Bildiğiniz üzere, bu kural ve kanun değil mesleki kurallarımızın 2000 yılından beri uygulanan pazar tatili ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bazı sorunlarımız olsa da çoğunluk bu konuyu istediği için bu pazar tatilimiz devam ediyor. Pazar günü, ayın 16’sında arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin iş yerlerini açıp hizmet vermelerinde hiçbir sakınca ve sıkıntı yoktur. Aynı zamanda meslektaşlarımızı mesaj sistemiyle de bilgilendiriyoruz. Bu pazar kesinlikle iş yerlerini açıp okuyan kardeşlerimize ve ailelerine hizmet edebilirler.”

        Başkan Özkara, 20182019 eğitimöğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek açıklamasını sonlandırdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa