Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıldönümünü ile ilgili mesaj yayınladı.

        Mesajına ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi” sözlerini hatırlatarak başlayan Başkan Kazım Kurt, o zor günlerde filizlenen ağacın bugün 95 yaşında bir çınara döndüğünü kaydetti. CHP'nin Mustafa Kemal ve onun devrimlerine gönül vermiş herkesin partisi olduğunu ifade eden Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti:

        “Cumhuriyet Halk Partisi, Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti ile Kuvayı Milliye'nin devamı olarak Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı yöneten ve Cumhuriyeti kuran partidir. Büyük Önder Atatürk'ün kurucu ve ilk genel başkanı olması onurunu göğsünde bir nişan olarak taşıyan, Türkiye'nin en köklü partisidir. Her zaman çağdaşlığın öncüsü, laik Cumhuriyetin ise güvencesi olmuştur. Düşüncelerini, yüklendiği tarihi misyonu ile geleceğe taşıyan CHP, bugün de Türkiye’nin demokratik yaşam mücadelesinin öncüsüdür. Bu nedenle de bugün yaşadığımız; insan hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğü, demokratikleşme, ekonomik kriz, işsizlik, yolsuzluk ve tek adam yönetimi gibi sorunlarının çözümünde CHP’ye her zamankinden daha çok görev düşmektedir. CHP, tüm bu sorunların çözümünde, halkla birlikte bunları gerçekleştirecek güce sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta kurucu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere önceki CHP Genel Başkanlarını ve partiye emek vermiş tüm isimleri saygı ve rahmetle anıyorum. 95 yıldır cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlık bir Türkiye'nin savunucusu olan CHP'nin kuruluş yıldönümü kutlu olsun.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa