Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir’de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında haklarında dava açılan karı kocanın yargılanması sürüyor. Tutuklu sanık Mahmut Selim A. ifadesinde, sınav öncesi kendisine verilen soruların yüzde 85'inin sınavda çıktığını söyledi.

        Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde haklarında dava açılan Mahmut Selim A. ve Rabia A. duruşmada avukatları ile hazır bulundu. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Mahmut Selim A. ve tutuksuz yargılanan Rabia A. taliye ve beraatlerini talep etti. Rabia A. yaptığı savunmada ByLock kullandığına ilişkin soruya, “Ben ByLock kullanmadım. ByLock'da kullanıcı adı ve şifresinin çocuğumun doğum tarihi ve adının olması tamamen tesadüf” dedi.

        "Askeri lise sınavı öncesi poşet içinde sorular getirildi"

        Başka bir dosyada FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Yasin S., askeri lise sınavı öncesi tutuklu sanık Mahmut Selim A.’nın poşet içinde bazı sorular getirdiğini ifade ederek, “Mahmut Selim A. 2011 yılında askeri lise sınavı öncesinde poşet içinde soruların olduğu kağıtları getirerek bana ezberletti. Ertesi gün soruları götürdü. Askeri lise sınavına girdiğimde ezberlediğimiz soruların yüzde 85'i çıktı. Benden sorumlu olan kişiydi" dedi.

        Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı 1 Kasım tarihine ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa