Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

        Vatan topraklarının düşman işgaline karşı savunulmasında üstün bir direnç gösteren Eskişehir’in işgalden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümünün coşku ve gururla kutlandığını vurgulayan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Kurtuluş Savaşı’nın 5 önemli meydan muharebesinin üçü Eskişehir’de yaşandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı’nın önemli muharebelerinden biri olan I. İnönü Savaşı Eskişehir topraklarında gerçekleşmiştir. Eskişehir, Kurtuluş Savaşı’nın kilit noktalarından birini oluşturduğundan, savaşta maddi ve manevi olarak çok yıpranmıştır. Savaş zamanlarında zor ve olumsuz koşullara rağmen vatan sevdalılarını örgütleyen ve vatanı uğruna canlarını gözlerini kırpmadan veren şehitlerimize her zaman sahip çıkmalıyız, unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bu anlamlı günde, kutsal yurdumuzun topraklarında bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, ulusumuzu çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturan Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kahraman şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa