Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Ümran Alan’ın doktora tezi kapsamında yürüttüğü proje dâhilinde düzenlenen bilim şenliği etkinliği, Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı’nda gerçekleştirildi. Şenliğe anaokulu öğrencileri ve velileri katıldı.

        Projede BilimTeknolojiMühendislikMatematik (BTMM STEM) yaklaşımına dayalı eğitsel program hazırladıklarını belirten Araştırma Görevlisi Ümran Alan, “Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin birbirleriyle uyumlu olarak ele alındığı bir yaklaşımı temel aldık. Çocuklar bu etkinliklerde belirttiğim dört alana ilişkin bilgi, beceri ve tutum elde ettiler. Bu doğrultuda 36 yaş arasındaki Özel Mutluluk Anaokulu öğrencileri ile 18 gün süren bir pilot uygulama gerçekleştirdik. Etkinlik süreci verimli geçti. Çocuklar, havacılık ve uçaklara ilişkin eğitsel birçok çıktının yanı sıra bilişsel becerilere de kavuştular. Yaptığımız ön değerlendirme ve son değerlendirme sonucunda çocuklardaki ciddi gelişimi gördük” dedi.

        “Havacılık ile ilgili bir temel oluşturmayı hedefledik”

        Okul öncesi dönemden itibaren çocukların havacılık temalı etkinlikler içerisinde yer alabileceğini kaydeden Alan, “Eskişehir havacılık için oldukça elverişli bir kent. Biz de bu durumu değerlendirerek ‘Neden çocuklarımız okul öncesi dönemden başlayarak havacılık temalı etkinlikler içinde yer almasınlar? Bilgi, beceri ve tutumlarını birleştirmesinler?’ diye düşünerek bu projeyi oluşturduk” diyen Alan, gerçekleştirilen etkinliklerle çocuklarda havacılık ile ilgili bir temel oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti ve projenin gerçekleştirilmesindeki desteklerinden ötürü Anadolu Üniversitesine ve Havacılık Parkı görevlilerine teşekkürlerini iletti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa